Jaunumi ekonomikā

Aicina laicīgi pieteikties un saņemt līdzfinansējumu starptautiskās pārtikas izstādēs

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
29.11.2012

Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) un LR Zemkopības ministrija, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu ik gadu piedāvā līdzfinansējumu dalībai Latvijas kopstendos starptautiskās pārtikas nozares izstādēs.

Kaut arī ražotājiem vesels ražošanas un inovatīvu produktu radīšanas gads būs vēl priekšā, veiksmīga un profesionāla stendu organizēšana, Latvijas ražotāju stendu izvietojuma un racionāla stendu plānojuma izstrāde prasa savlaicīgu un ciešu komunikāciju ar uzņēmumiem - dalībniekiem.

Starptautisko izstāžu projekta vadītāja Daina Saktiņa stāsta: „Arī mums, kā stendu organizatoriem ir jādomā par to, kā mērķtiecīgāk, racionālāk un pēc iespējas rezultatīvāk nodrošināt Latvijas ražotāju intereses prezentēt sevi starptautiskajā vidē, izstāžu laikā piesaistot arvien vairāk interesentus un potenciālos klientus. Esmu pārliecināta, ka ļoti daudzu Latvijas uzņēmumu mārketinga stratēģijās ir iekļautas aktivitātes saistībā ar eksporta tirgu izzināšanu, apgūšanu, paplašināšanu un dalība izstādēs ir viens no stratēģijas īstenošanas pasākumiem. Vairāk pieredzējušiem uzņēmumiem ir zināmi attīstāmie virzieni, apgūstamie tirgus reģioni, eksportējamie produkti, savukārt mazāk pieredzējušiem uzņēmumiem ir vēlme izzināt visas iespējas un pielāgoties tām.”

Pielāgojoties dažādo uzņēmumu interesēm un iespējām, turpmāk starptautisko izstāžu projekta ietvaros LVAEI aicinās Latvijas pārtikas produktu ražotājus iesniegt ļoti savlaicīgi savu interesi par dalību dažādās starptautiskajās izstādēs. Uzņēmumiem, kuriem ir daudzgadīgs mārketinga pasākumu plāns būs vieglāk, jo atliks tikai informēt projekta īstenotājus LVAEI Lauku vides attīstības nodaļu par to, ka uzņēmums vēlas piedalīties ar sev vajadzīgo vēlamo platību attiecīgajās izstādēs. Savukārt tie, kuri mārketinga aktivitātes plāno īsākos laika periodos, varēs iesniegt vismaz savu interesi par dalību kādā no izstādēm konkrētajā gadā, un sadarbojoties ar projekta īstenotājiem LVAEI un komunicējot ar citiem dalībniekiem, pakāpeniski audzēt savu izstāžu pieredzi un starptautisko klientu loku.

Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) jau tagad aicina uzņēmumus iesniegt savu interesi dalībai starptautiskā izstādē Anuga 2013 (Oktobris, Ķelne, Vācija, http://www.anuga.com/en/anuga/home/index.php), Prodexpo 2014 (Februāris, Maskava, Krievija, http://www.prod-expo.ru/en/), kā arī izrādīt savu interesi vai arī viedokli par Latvijas ražotāju stenda nepieciešamību Gulfood 2014 (Dubaija, A.A.E., http://www.gulfood.com/ ) un SIAL 2014 (Parīze, Francija, http://www.sialparis.com/) .

Informējam, ka uzsaukumi par uzņēmumu dalības pieteikšanu Anugai 2013 un Prodexpo 2014 tiks izsludināti jau 2013.gada sākumā. Pārējie izstādes organizatoriskie darbi tiks sākti tikai pēc Latvijas uzņēmumu izrādītās/LVAEI iesniegtās intereses piedalīties tajās un LR Zemkopības ministrijas kā projekta finansētāja interesi līdzfinansēt Latvijas ražotājus arī šajās izstādēs.

Iesniegt savus jautājumus un pieteikumus lūdzam projekta īstenotājiem- LVAEI Lauku vides attīstības nodaļai: Dainai Saktiņai- daina@lvaei.lv, Lāsmai Grišānei – lasma@lvaei.lv, Andrai Ūdrei- andra@lvaei.lv.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana