Jaunumi ekonomikā

Latvijas 4 reģionu stendi Riga Food 2013 taps sadarbībā ar „BT1” un Reģionu atbalstu

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
18.04.2013

Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauku vides attīstības nodaļa kopā ar izstāžu sabiedrību „BT1”, plānošanas reģioniem un pašvaldībām dod iespēju un palīdzēs organizēt Latvijas 4 reģionu stendus ikgadējā starptautiskā pārtikas izstādē „Riga Food 2013”, kas norisināsies 2013.gada 4.-7.septembrim.

Izstādes laikā Latvijas novadiem- Latgalei, Zemgalei, Kurzemei, Vidzemei būs iespēja prezentēt savās teritorijās esošos pārtikas sīkražotājus, īpaši pārtikas produktu mājražotājus.

LVAEI/LVAN kā Zemkopības ministrijas tirgus veicināšanas projekta īstenotājs un BT1 kā izstādes organizatori piedāvā novadiem vienā hallē veidot Latvijas 4 reģionu kopstendus, kuros savu pārtikas produkciju prezentēs reģionu novadu mazie ražotāji (sīkražotāji, t.sk. mājražotāji).

Lielākiem ražotājiem ir iespēja piedalīties ZM atbalstītajā kopstendā.

„Ideja par tādu stendu veidošanu izstādes „Riga Food” ietvaros radās pērn, kad LVAEI kā ZM kopstenda organizatori aicināja novadu ražotājus piedalīties ar savām produktu prezentācijām un pārdošanu ZM atbalstītajā nacionālajā stendā. Pamatojoties uz pagājušā gada pieredzi un arī apmeklētāju interesi, pievienojot savas idejas un sadarbojoties ar BT 1 kā izstādes organizatoriem, nolēmām šo ideju vērst plašumā un parādīt apmeklētājiem reģionālos „labumus”, kas līdz Rīgai bieži vien pat nenonāk”, stāsta LVAN izstāžu projekta vadītāja Daina Saktiņa.

Katram novadam tiek dota iespēja atrādīt savus sīkražotājus, mainīt ierastos ikdienas soļus, apzināt sevi un apkārtējos līdzīgos, tādejādi radot iespējas izstādes apmeklētājiem, t.sk. pārtikas nozares speciālistiem, veikalniekiem, vienkāršiem patērētājiem, ārvalstu tūristiem, iepakotājiem, utt. iepazīties, noslēgt kopdarbības līgumus vai aprunāt iespējas.

18. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, tā izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstādē plāno piedalīties ap 500 uzņēmumiem no 35 pasaules valstīm, tai skaitā 13 valstu nacionālie stendi.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana