Jaunumi ekonomikā

Piešķir 150 tūkstošus latu Āfrikas cūku mēra pastiprinātai kontrolei

Ilze Vabole, AgroPols
09.07.2013

Valdība, pamatojoties uz Āfrikas cūku mēra draudu bīstamību Latvijai, otrdien, 9. jūlijā, atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu, lai pilnībā varētu īstenot nepieciešamos drošības pasākumus, pasargājot Latvijas meža un mājas cūku populāciju no inficēšanās ar Āfrikas cūku mēri, tādējādi mazinot apdraudējumu Latvijas un ES cūkkopībai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Lai veiktu pastiprinātu transportlīdzekļu un kravu kontroli, kā arī Latvijā iebraucošo personu personīgās bagāžas kontroli, Pārtikas un veterinārajam dienestam piešķirti papildu finanšu līdzekļi 119 952,04 latu apmērā kontroles nodrošināšanai robežšķērsošanas vietās uz autoceļiem „Pāternieki” un „Silene”, uz dzelzceļa „Indra”, kā arī lidostā „Rīga”. Papildu stingrajiem pasākumiem Latvijas robežšķērsošanas vietās tiks pastiprināta mājas cūku un mežacūku uzraudzība Baltkrievijas pierobežas reģionos. Lai to īstenotu, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam „BIOR” piešķirti papildu finanšu līdzekļi 32 700,00 latu apmērā laboratorisko izmeklējumu veikšanai.

Jau ziņots, ka Krievijā un Baltkrievijā ir konstatēs Āfrikas cūku mēris. Saskaņā ar jaunāko informāciju kārtējais Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma aizdomu gadījums ir konstatēts Baltkrievijā, Vitebskas apgabalā – ļoti tuvu Latvijas robežai, kas ir ES ārējā robeža.  (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=27&newsid=96101

Latvijā līdz šim Āfrikas cūku mēris meža cūkām un mājas cūkām nav konstatēts.

Plašāka informācija par MK sēdes protokollēmuma projektu un ZMiesniegto informāciju pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40291230&mode=mk&date=2013-07-09

AgroPols

x

Paroles atgadināšana