Jaunumi ekonomikā

Nedēļas laikā pasažieriem no Baltkrievijas izņemti 245 kg gaļas un piena produktu

Ilze Vabole, AgroPols
15.07.2013

Lai nepieļautu Āfrikas cūku mēra slimības ievazāšanu Latvijā no Baltkrievijas ar pārtikas produktiem, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori kopā ar Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes inspektoriem, veic pastiprinātu bagāžas kontroli pasažieriem, kuri iebrauc Latvijā no Baltkrievijas, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Nedēļas laikā robežšķērsošanas punktos Silene un Pāternieki, pasažieru vilcienā Minska-Rīga un lidostā „Rīga” reisa Minska-Rīga pasažieru bagāžas pārbaužu laikā kopumā izņemti 245 kg gaļas un piena produktu. Pasažieriem, iebraucot Eiropas Savienības teritorijā no trešajām valstīm, aizliegts ievest gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus.

Robežkontroles punktos notiek informatīvā kampaņa, kuras mērķis atgādināt pasažieriem un ceļotājiem par riskiem un sekām, ko var radīt potenciāli inficētu dzīvnieku izcelsmes produktu ievešana ar privāto bagāžu. Informācija pasažieriem pieejama dzelzceļa stacijās, iegādājoties brauciena biļeti un paziņojumi izvietoti arī vilcienu vagonos, kā arī kontroles punktos.

PVD jau jūnijā informēja par cūku saslimšanu ar Āfrikas cūku mēri Baltkrievijā, Grodņas un Vitebskas apgabalos, kas atrodas pie Latvijas un Lietuvas robežas.

PVD atgādina, ka Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem nes lielus ekonomiskos zaudējumus.

Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe

AgroPols

x

Paroles atgadināšana