Jaunumi ekonomikā

Pārrunā Latvijas valsts mežu ziedojumu izlietojumu

AgroPols
21.11.2013

Trešdien, 20. novembrī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar fonda "Ziedot" valdes priekšsēdētāju Rūtu Dimantu, lai izvērtētu akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" 2012. gadā ziedojuma sociālās palīdzības veicināšanai izlietojumu un rezultātus un iezīmētu sadarbību 2013. gadā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Sociālās palīdzības jomā ticis atbalstīts 61 projekts visā Latvijā, sociālu atbalstu un palīdzību saņēmuši vairāk nekā 73 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, tikušas nodrošinātas 205 darba vietas un, realizējot sociālo palīdzību, iesaistīti 1064 brīvprātīgie palīgi. Pagājušā gada ziedojumu sadalīja četrām mērķprogrammām: palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām, sniedzot atbalstu 55 616 cilvēkiem; palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām, sniedzot atbalstu 5495 cilvēkiem; atbalstam sabiedrības grupu integrācijai, sniedzot atbalstu 1792 cilvēkiem un atbalstam pensijas vecuma cilvēkiem cienīgam un aktīvam dzīvesveidam, sniedzot atbalstu 10 107 cilvēkiem.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās arī ar Valsts Kultūrkapitāla fonda direktoru Edgars Vērpi, lai rezumētu pagājušā gada LVM ziedotās naudas izlietojuma efektivitāti, kā arī parakstītu nodomu protokolu par atbalstu kultūras un mākslas veicināšanai, kurā precizētas atbalstāmās mērķprogrammas.

Paredzēts, ka kultūras veicināšanas jomā ziedojuma finansējums tiks sadalīts trīs mērķprogrammās: LVM atbalsts nozīmīgiem nacionāla mēroga projektiem, atbalsts kultūras programmām Latvijas reģionos un atbalsts koru un tautas deju tradīciju attīstībai.

"Priecājos, ka Zemkopības ministrijai ir sadarbības partneri, kas labi pārzina attiecīgās ziedojumu jomas un kuri ieguvuši uzticību gan no ziedotāju, gan ziedojuma saņēmēju puses. Tādējādi ziedojumi tiek novirzīti konkrētam mērķim, un tad varam gaidīt un arī saskatīt labvēlīgu atdevi," teica zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Arī no 2013. gada peļņas akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (LVM) sociālās palīdzības, kultūra, mākslas un sporta attīstības veicināšanai novirzīs 2 800 000 latu finansējumu, kas tiks nodots tālākai administrēšanai Zemkopības ministrijas partneriem - fondam "Ziedot", Latvijas Bērnu fondam, Latvijas Samariešu apvienībai, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Nacionālai sporta padomei un Meža attīstības fondam atbalsta sniegšanai attiecīgajās jomās. Kopējā LVM 2013. gada ziedojuma summu tiks sadalīta šādi:

• sporta attīstības veicināšanai - 1 400 000 latu,

• kultūras un mākslas attīstības veicināšanai - 560 000 latu,

• sociālās palīdzības veicināšanai - 420 000 latu,

• izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai - 420 000 latu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana