Jaunumi ekonomikā

Baltkrievija ieinteresēta palielināt Latvijā ražoto pārtikas preču importu

Ilze Vabole, AgroPols
03.09.2014

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 2. un 3. septembrī atradās darba vizītē Baltkrievijas Republikā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Viņš Minskā tikās ar Baltkrievijas premjerministra vietnieku Mihaelu Rusiju, Lauksaimniecības un pārtikas ministru Leonīdu Zajacu un Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāju Semjonu Šapiro, lai runātu par iespējām palielināt Latvijā ražoto pārtikas produktu eksportu uz šo valsti.

"Esmu gandarīts par sarunu rezultātiem un panākto Baltkrievijas augstākās valsts varas atbalstu, ko uzņēmēji novērtē kā svarīgu priekšnosacījumu tālākai veiksmīgai sadarbībai. Gan Baltkrievijas vicepremjers, gan lauksaimniecības un pārtikas ministrs, gan trīs Baltkrievijas apgabalu uzņēmumu vadītāji pauda atbalstu abu valstu uzņēmumu tirdzniecisko sakaru uzlabošanai un Latvijā ražoto pārtikas produktu importa apjoma palielināšanai uz šo valsti," uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Ar Minskas, Grodņas un Vitebskas apgabalu piena pārstrādes uzņēmumu vadītājiem zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumu pārstāvji pārrunāja jau konkrētus turpmākās sadarbības modeļus un pamatnosacījumus, pēc kuriem Latvijas pārtikas ražotāji varētu eksportēt savu produkciju uz Baltkrieviju.

Tiekoties ar Baltkrievijas lielāko mazumtirdzniecības tīklu vadītājiem, pārrunāti jautājumi par konkrētu Latvijā ražoto piena produktu iespējamo piegādi nākotnē tirdzniecībai šo tīklu veikalos. Baltkrievijas uzņēmēji arī pauda interesi par iespēju nākotnē no Latvijas importēt un saviem patērētājiem piedāvāt Latvijā ražotos gaļas, zivju un dārzeņu produktus.

Tiekoties ar Baltkrievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vienojās, ka nākamajā nedēļā Latvijas uzņēmēju delegācija tiksies ar Vitebskas un Mogiļevas apgabala uzņēmējiem. Plānots, ka Baltkrievijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera Latvijas uzņēmējiem organizēs tikšanos ar Baltkrievijas loģistikas uzņēmumiem par Latvijā ražoto piena produktu piegādēm Baltkrievijas mazumtirdzniecības tīklu veikaliem.

Kopā ar zemkopības ministru Baltkrieviju apmeklēja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks un Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumu - AS "Jaunpils pienotava", AS "Smiltenes piens", AS "Rēzeknes gaļas kombināts", "AS "Rīgas piena kombināts", AS "Tukuma piens" un Lauksaimnieku pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Māršava" - vadības pārstāvji.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana