Jaunumi ekonomikā

PVD pārbaudīs, kā izglītības iestāžu pārtikas produktu iepirkumos ievēro noteikto

Anna Joffe, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
02.03.2015

Lai pārliecinātos, kā tiek pildīti zaļā publiskā iepirkuma pamatprincipi pārtikas produktu piegāžu un ēdināšanas pakalpojumu pārtikas iepirkumos, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, sadarbojoties ar pašvaldībām, kompetences ietvaros izlases veidā uzsāk pastiprinātas pārbaudes pārtikai, kas tiek piegādāta izglītības iestādēm un izmantota ēdienu gatavošanai.

PVD pārbaužu laikā pārliecināsies, vai ēdināšanas uzņēmums, kam ir noslēgts līgums ar pašvaldību, ēdienu gatavošanai izmantoproduktus, kas atbilst nacionālās pārtikas vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām.

Pašvaldības par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu izglītībās iestādēs organizē iepirkuma konkursus, kuros pretendenti sniedz informāciju par ēdienu gatavošanai izmantotajiem pārtikas produktiem. Nacionālās pārtikas shēmas un bioloģiskās lauksaimniecības shēmas pārtikai tiek dota priekšroka, vērtējot iepirkuma piedāvājumus, un tiek piešķirti papildus punkti.

PVD apkopos un izvērtēs pārbaužu laikā iegūtoinformāciju par pārtiku, kura atbilst nacionālās pārtikas shēmas, bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām un par pārbaužu rezultātieminformēs pašvaldības.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana