Tirgus (TCA)

Būtiski pieaug "Spilvas" produkcijas eksports uz Lielbritāniju un Ukrainu

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
21.07.2016

2016. gada pirmajos sešos mēnešos (janvāris - jūnijs) zīmola "Spilva" ražojumu eksports uz Ukrainu pieaudzis dubultā, eksports uz Lielbritāniju - par 50%, bet eksports uz Īriju - par 17,3%.

"Iepriekš Ukrainas ārpolitiskās un iekšpolitiskās situācijas dēļ "Spilvas" produkcijas eksports uz šo valsti bija samazinājies. Taču šī gada pirmajā pusē mūsu pārdošanas apjomi Ukrainā ir normalizējušies un pat uzlabojušies. Pirmajā pusgadā "Spilvas" produkcijas eksporta apjoms Ukrainā ir dubultojies - pieaudzis par 105,5%, salīdzinot ar iepriekšējā gada to pašu laika posmu. Šogad šīs valsts tirgū esam ieviesuši sešus jaunus produktus - salātu mērces. Ņemot vērā Ukrainas embargo attiecībā uz Krievijā ražoto produkciju, Latvijā ražotie produkti atrod ceļu pie saviem patērētājiem ātrāk," skaidro zīmola "Spilva" pārstāve Dana Erciņa-Užāne, "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore.

Joprojām novērojams eksporta apjomu pieaugums Lielbritānijā un Īrijā, kur strādā un dzīvo liels skaits Latvijas pavalstnieku. "2016. gada pirmajā pusgadā "Spilvas" produkcijas eksports uz Lielbritāniju ir pieaudzis par 50%. Pieaugums ir vērojams arī tās kaimiņvalstī Īrijā (+17,3%). Par eksporta izaugsmi šajās valstīs visvairāk varam pateikties saviem tautiešiem, kuri ir uzticīgi "Spilvas" produktiem," informē "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore.

Uzņēmuma "Orkla Foods Latvija" ražojumu, galvenokārt zīmolu "Spilva" un "Gutta" produkcijas, lielākie eksporta tirgi šī gada pirmajos sešos mēnešos bija Igaunija, Čehija un Lietuva. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta arī uz ASV, Dāniju, Īriju, Kanādu, Krieviju, Lielbritāniju, Norvēģiju, Slovākiju, Somiju, Zviedriju, Ukrainu, Vāciju.

"Orkla Foods Latvija" ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu, ēdiena piedevu un sulu ražotājiem Latvijā un arī Baltijas valstīs. Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015. gada decembra, kad tika pabeigta "Orkla" grupai piederošo kompāniju SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienošana vienā uzņēmumā. Jau vairāk nekā 20 gadus Latvijā un arī tās kaimiņvalstīs ir pazīstami un iecienīti uzņēmuma zīmoli un produkti, kas pieejami tādās kategorijās kā tomātu mērces un kečupi, majonēzes, dresingi, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, garšvielas, sulas un nektāri.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana