E-Pols

Maskavijas parlamenta spīkera paziņojums

Anderss Beverens, AgroPols
15.06.2024

Mskvijas parlamenta spīkers šodien turpināja sava bosa kodolpundura "miera piedāvājuma" popularizēšanu un neuzticības izteikšanu UA prezidentam, savā TG kanālā publicējot paziņojumu, kurā ir 3 galvenās tēzes: (1) UA prezidents zaudējis leģitimitāti, un vis vara jāņem savās rokās Augstākajai Radai, kas tiek pasludināta par vienīgo leģitīmo UA valsts pārstāvības struktūru. (2) Mskjas ultimātu jāpieņem, ja vispār ir vēlme saglabāt UA valsti. Sak, šis ir pēdējais labais piedāvājums. (3) Mskja gatava turpināt karu līdz pilnīgas UA pakļaušanas panākšanai.


Šveices sanākšana par Ukrainu, kurai šodien vajadzētu notikt, ir zaudējusi jēgu. 

Mūsu kodolpunduris vakar piedāvāja miera formulu ne tikai attiecībā uz situāciju Ukrainā, bet arī Eiropā kopumā: 

📍Tas ir neitrāls, bez bloka, no kodolieroču brīvas Ukrainas statuss, kā arī tās demilitarizācija un denacifikācija. 

📍Krimas un Sevastopoles, DPR un LPR, Zaporožjes un Hersonas apgabalu kā Krievijas Federācijas reģionu statuss ir jāieraksta starptautiskajos līgumos. 

📍Pamatlīgumi miera izlīgumam ir jāiestrādā starptautiskajos līgumos. Jāparedz arī sankciju atcelšana pret Krieviju.

Šajā sakarā iniciatīvas, kuras izvirzīja bijušais Ukrainas prezidents Zelenskis un atbalsta Baidens, Makrons, Šolcs u.c., zaudē jebkādu nozīmi. Sarunas var vest tikai savas valsts pilsoņu vārdā. Taču Zelenska pilnvaru termiņš ir beidzies, un tas visu izsaka.

Šodien vienīgā likumīgā vienība Ukrainas pusē ir Augstākā Rada, tikai tā var piedalīties jebkādu vienošanos panākšanā. 

Ir pareizi, ja Ukrainas deputāti sāk apspriest Putina priekšlikumus, ja viņi domā par saviem pilsoņiem un vēlas saglabāt valsti. 

Starp citu, saskaņā ar mūsu informāciju, kas nāk caur parlamenta līniju, daži Augstākās Radas deputāti jau ir sākuši to darīt. 

Jo ilgāk Ukrainas deputāti cerēs, ka ASV un Eiropas Savienība viņu vietā atrisinās visus jautājumus, jo mazāk paliks valsts pilsoņu, ko Vašingtona un Brisele uzskat tikai par izmantojamu materiālu, bet Ukrainas teritorija saruks. 

Ir pienācis laiks viņiem saprast: Ukrainai nav prezidenta, atbildība gulstas uz Augstāko Radu. Šādā situācijā jūs nevarat stāvēt malā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana