Sociālpolitika

K.Kariņš: APAR deleģētajai ministrei Viņķelei jāaiziet!

Anderss Beverens, AgroPols
07.01.2021

APAR deleģētajai ministrei Viņķelei jāaiziet!
Tā paziņojis MP K. Kariņš.
 
Pretrunīgas sajūtas radoša ziņa.
 
Pirmā reakcija - BEIDZOT TAS NOTICIS!
Beidzot ir valdības vadītāja reakcija uz apstākļiem, kas radījuši vajadzību pat pēc komandantstundas. (par to rakstīju https://www.facebook.com/anders.beveren.7/posts/697993427581243
Beidzot ir reakcija uz skaidra un sabiedrībai komunicējama veselības saglabāšanas rīcības plāna neesamību.
Un, visbeidzot, pēc vakardienas ziņu lentās redzamās veselības aprūpes sistēmas negatavības veikt masveida vakcināciju, ir reakcija. Un, šķiet, tieši tas, līdz ar vakcinācijas reālas rīcības programmas pat neesamību, kļuvis par izšķirošo punktu.
Un, pavisam subjektīvi, patīk, ka APAR vēlreiz pamatoti dabū pļauku par sava agrākā līdera aroganci.
 
Bet, vienlaikus - atkal pa muti dabū APARs, organizācija ar intelektuāli tomēr šķietami spēcīgāko personālsastāvu un vismaz tomēr relatīvi sakarīgu retoriku par valsts vispārējās tālākās attīstības virzību, organizācija, kuras daži ministri vismaz kaut ko dara - pēc savas iniciatīvas (JP) vai dzīves piespiesti (IV). Bet FM (JVienotība), EM (KPV)0 un LM (KPV), kas nav nedz spējuši, nedz redzami gribējuši sagatavot kompleksu risinājumu ekonomikas spējas saglabāšanai un sabiedrības solidaritātei krīzes pārvarēšanai un nav spējuši to komunicēt sabiedrībai, ne visi kopā (kā to vajadzētu), nedz katrs atsevišķi - paliek neskarti.
 
Un viņi šajā mirklī šķietami paliek politiskie uzvarētāji. Neraugoties uz faktisko bezdarbību un pat kaitniecisko rīcību.
Tāpēc - tagad sagaidu vēl vismaz Finanšu ministra J.Reira un Ekonomikas ministra J. Vitenberga demisijas pieprasījumu.
 
Par skaidra un zibenīgi piemērojama publiski finansēta kompensācijas mehānisma neesamību sabiedrības veselības vārdā valsts slēgto biznesu darbiniekiem un īpašniekiem. Nerunājot par solidaritātes neīstenošanu krīzes pārvarēšanā - starp strādājošajiem un slēgtajiem biznesiem, starp tirgū ienākumus gūstošajiem uzņēmumiem un valsts pilnīgi vai daļēji finansētajām struktūrām. Un, vēl vairāk - par darbības apstākļu papildus pasliktināšanu jau tā krīzes ierobežotajiem rekreācijas biznesā strādājošajiem mazajiem biznesiem un individuālistiem.
 
Bez šīm demisijām mēs nevaram sagaidīt sekmīgu krīzes pārvarēšanu, ekonomikas atjaunošanu un sabiedrības labsajūtas uzlabošanos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana