Sociālpolitika

Vakcīnas varēs bērt grāvī, ja valdība neiemācīsies runāt ar cilvēkiem

Anderss Beverens, AgroPols
12.01.2021

Ar šādu esences virsrakstu jauns.lv publicējis sarunas ar Vidzemes augstskolas rektoru Gati Krūmiņu atreferējumu


Nav pamata neticēt varbūt vistalantīgākajam un mūsdienīgākajam Latvijas augstskolas rektoram.
 
Tas patiešām ir izaicinājums - tolerēt un nepateikt muļķim ar idiota pazīmēm, ka viņš ir neizglītots, nezinošs un domāt nespējīgs. Un vēlēties panākt, lai viņš tomēr brīvprātīgi izdara sabiedrības izdzīvošanai nepieciešamu darbību. Ja atmiņa neviļ, kādā 10. vai 11. klasē bioloģijā māca par cīņu ar mikrobioloģiskām saslimšanām un vakcināciju kā vienu no šās cīņas elementiem. Bet, ja cilvēks ir lepns par to, ka viņš skolā nav mācījies, ka ir aizmirsis mācīto un mācīties vispār negrib - tad nu tiešām ir smags gadījums....
Un vēl apstākļos, kad viņam no sava maka pat nav jāapmaksā ne pati vakcīna ne vakcinēšanas pakalpojuma izmaksas.
 
Manā ieskatā šajos apstākļos ir racionāla tikai vienkārša 3 soļu stratēģijas īstenošana.
 
1.solis. Skaidra un reāla vakcinēšanas plāna izveidošana. Kas ietver individuālu grafiku katram LV teorētiski vakcinējamajam iedzīvotājam līdz pat paziņojumu izsūtīšanas programmai, kad un kur katram jāierodas uz vakcinēšanu viņam rezervētajā laikā. Ar visas vakcīnu loģistikas organizēšanas un īstenošanas nodošanu Latvijas aizsardzības ministrijas, bet vakcinēšanas sarakstu sastādīšanu - Centrālās vēlēšanu komisijas kompetencē.
 
2. solis. Vakcinēšanas programmas īstenošana plāna periodā ar no vakcinācijas atteikušos ļaužu reģistrāciju.
 
3. solis. Visu karantīnveidīgo ierobežojumu atcelšana. Un visu ar COVI-19 saslimušo un no vakcinēšanas atteikušos ļaužu ārstēšanu no šīs saslimšanas par viņu pašu naudu, bet, medicīnas iestāžu ārstēšanas jaudu nepietiekamības gadījumā, pacientu šķirošana ar sākotnējo kritēriju - esi vai neesi atteicies no rezervētās vakcinēšanas iespējas.
 
Tik vienkārši tas ir. Bet mūsu sociķu valdība jau nebūs spējīga neko tādu izdarīt.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana