Sociālpolitika

Tiesībsargs turpina erodēt saiknes starp cilvēka produktīvu darbu un viņa labklājību

Anderss Beverens, AgroPols
16.12.2020

“Valdībai ir jāpiedāvā parlamentam vai kopīgi ar parlamentu jāizstrādā un jāatrod pareizā metodika, kā tiek aprēķināts minimālais ienākums, ar ko cilvēks var segt pamatvajadzības. Tas atslēgas vārds ir pamatvajadzības – mājoklis, veselības aprūpe, apģērbs, uzturs – viss, lai persona var dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi. Absolūti elementāra racionāla loģika," RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” skaidro tiesībsargs Juris Jansons.


Kārtējais mūsu tipiskā sociķiskā politikāņa - patēriņa apoloģēta uzstādījums. Pie pamatvajadzībām šis vīrs nosauc virkni patēriņa objektus, kurus kādam ar savu darbu ir jārada. Bet viņš stūrgalvīgi turpina ignorēt cilvēka pamatvajadzību - strādāt.

Apmierinot šo pamatvajadzību, tiks radīts pamats apmierunāt arī visas citas tā sauktās pamatvajadzības. Bet to šis, no valsts budžeta amata algu visu savu darba mūžu saņēmušais vīrietis, kurš imitē tiesībsarga amata pienākuma pildītāja funkcijas, principā nespēj saprast. Jo viņš taču nekad patiesībā nav strādājis - radījis paamatvajadzībām patērējamas vērtības - viņš ir spējis un pratis tikai saņemt pabalstu no valsts budžeta izmaksājamas amatalgas formātā.

Viņš turpina mēģināt erodēt saiknes starp cilvēka produktīvu darbu un viņa patērējamo "labumu" esamību un iedarbības spēku.

Viņš turpina attīstīt parazītisku potenciālu vēlētāju slāņa ideoloģiju un sociālo bāzi. Laikam taču saprot, ka nodrošinātā pabalsta amatalgas saņemšanas termiņš tuvojas beigām, ir izdomājis, ka pašam jātiek tuvāk citu cilvēku saražotā labuma dalīšanai un, visticamāk nolēmis startēt vēlēšanās, un tāpēc mēģina paspēt izmantot savu amata stāvokli personīgos nolūkos un nopirkt iespējamo savū nākotnes ievēlētāju balsis.

Ticu, ka saprātīgajai un aktīvajai mūsu sabiedrības daļai, vispirms jau - uzņēmējiem, pietiks saprāta un enerģijas ierobežot šo parazītisko ideoloģijas attīstību un sabiedrības vērtību degradāciju.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana