Mskj

Maskavijas režīma būtība un mūsu robežšķirtne

Anderss Beverens, AgroPols
01.03.2024

 
Pirms 2 gadiem rakstīju:
 
"Robežšķirtne vispār nav ne valoda , ne etniskā izcelsme vai piederība. Robežšķirtne ir attieksme pret putina režīmu, kas radījis principiāli jaunu autoritāru sabiedrības pārvaldības režīmu ar savu ideoloģiju, kuru tās idejiskais radītājs pat publiski nav kautrējies atklāti nosaukt tieši par putinismu.
Ideoloģija, kas ir uzurpatoriska autoritārisma, impērisma un faktiska reālfašisma mikslis ar mūsdienu publisko attiecību un attīstītas vardarbības pret sabiedrības locekļiem sistēmu. Ideoloģija, kam attīstīta pat sava īpaša atbalstošā un sabiedrību konsolidējošā reliģija uz mesiāniskas pareizticības sektantisma un uzvaras 2.pasaules karā bāzes.
 
Ar tā aprakstu var iepazīties, piemēram, šeit (pirmā atklātā publikācija 2019. gada februārī)
vai šeit
 
Tiem, kam interesē modernās Mskjs patiesie ideoloģiskie pamati, abas šeit pievienotās joprojām aktuālās saites var būt derīgas, un tās patiešām ir vērts izlasīt un izjust.
 
"Izvēles ilūzija ir vissvarīgākā no ilūzijām, visa Rietumu dzīvesveida kroņa numurs un jo īpaši Rietumu demokrātijas raksturīgā viltība, kas jau sen ir uzticējusies Bārnuma, nevis Kleistēna idejām. Atteikšanās no šīs ilūzijas, tās noraidīšana iepriekšnoteiktības reālisma vārdā lika mūsu sabiedrībai vispirms domāt par savu, īpašo, suverēnu demokrātiskās attīstības variantu un pēc tam pilnībā zaudēt interesi par diskusijām par to, kādai jābūt demokrātijai un vai principā tai vajadzētu pastāvēt."
 
Iluzorie demokrātijas institūti tur joprojām vizuāli un juridiski šķietami darbojas.
 
Bet Mskja "ir atgriezusies savā dabiskajā un vienīgajā iespējamajā lielas, arvien pieaugošas un zemes savācošas tautu kopienas stāvoklī. .... Mskjas valsts turpinās un tagad tā ir jauna tipa valsts. Tāda, kādas vēl nekad nav bijis. ... Jaunajā sistēmā visi valsts institūti ir pakļauti galvenajam uzdevumam - augstākā valdnieka un pilsoņu uzticēšanās pilnai komunikācijai un mijiedarbībai ar pilsoņiem"
Tā saka par šī režīma ideoloģijas autoru dēvētā persona.
 
Domāju, ka šis pirms 5 gadiem rakstītais programmatiskais raksts joprojām ir patiesākais un pilnīgākais kaimiņvalsts iekšējās būtības atklājējs. Gan tās visiem, arī Rietumu pasaulē, atklāti redzamās digitālās spēka diktatūras aspektā, gan arī šīs varas sistēmas ciešajā sasaistē ar to, ko "dziļās valsts" vietā autors apzīmē ar jēdzienu "dziļā tauta".
 
Impērisma atjaunošanas ideja ir formulēta neslēpti. Tāpat kā fakts, ka aiz šķietamās demokrātijas tiesiskajiem institūtiem ir paslēpusies patiešām pasaules vēsture nebijusi autoritāras diktatūras forma.
 
Tā patiešām ir unikāla valsts un sabiedrības pārvaldības un mijiedarbības forma, kad tautas dominējošs vairākums lūdz diktatoru turpināt būt diktatoram un tālāk attīstīt šo diktatūru.
Valsts, kas ir fundamentāli atšķirīga no šķietami līdzīgām autokrātijām - Korejas, Ķīnas, Venecuēlas, pat no nacionālsociālistiskās V-jas, kas savā būtībā un izcelsmē ir vistuvākā pašreizējai Mskjai. Ar vienīgo fundamentālo atšķirību, ka tur vadonis varu ieguva patiešām demokrātisku vēlēšanu rezultātā, kamēr šeit to varas krēslā sākotnēji iecēla oligarhu ducis. 
 
Jā, mūsu robežšķirtne vispār nav ne valoda, ne etniskā izcelsme vai pilsoniskā piederība. Robežšķirtne ir personas attieksme pret turienes valsti. Un personas ieguldījums šīs valsts funkcionēšanas nodrošināšanā, tostarp ieguldījums šīs valsts ekonomikas produkta ražošanā.
 
Un, var šķist paradoksāli, bet mūsu (un visas Eiropas) valsts un tās sabiedrības gana lielas daļas  gatavība turpināt saglabāt ekonomiskās saites ar Mskjas ekonomiku arī ir ieguldījums šīs valsts pastāvēšanas un izaugsmes ambīciju īstenošanā.   

AgroPols

x

Paroles atgadināšana