Briseles koridoros lemj par mums

Iespējams, putnu gaļas un zivju pārstrādātājus interesēs lētāku resursu pieejamība

Andris Bebrs, AgroPols
03.11.2009

Eiropas Komisija (EK) atvērusi jaunas ievedmuitas tarifu kvotas zivsaimniecības un lauksaimniecības produktiem, kas ļauj Latvijas uzņēmējiem ievest no trešajām valstīm noteiktas preces ar pazeminātu vai nulles tarifa likmi, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas nodaļā.

Kvotas atvērtas no šā gada 1.augusta un 2010.gada 1.janvāra. No 1.augustu atvērta tarifu kvota sagatavotu konservētu Grenlandes garneļu un ziemeļgarneļu importam. Šī kvota ir spēkā kalendāro gadu, un tās sākotnējais apjoms ir 2100 tonnas.

No 2010.gada 1.janvāra tiek atvērta jauna tarifu kvota Turcijas izcelsmes mājputnu gaļas nozares produktu importam. Arī šī kvota būs spēkā vienu kalendāro gadu, un sākotnējais daudzums noteikts 1000 tonnas.

Šogad uzņēmējiem ir pieejamas vairāk nekā 600 tarifu kvotas, ko piešķir EK uz muitas deklarāciju pamata, ievērojot hronoloģisko secību, kādā iesniegti, pamatojoties uz šīm deklarācijām, sagatavotie tarifu kvotu pieteikumi.

Importētāji var pieteikt pieejamās tarifa kvotas arī pēc preču izlaišanas brīvam apgrozījumam saskaņā ar Ministru kabineta 2006.gada 3.janvāra noteikumos par Eiropas Savienības tarifa kvotu pieteikšanu un administrēšanu noteikto kārtību.

Retrospektīvu kvotas pieteikšanas iesniegumu var iesniegt triju gadu laikā no preču importēšanas brīža.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana