Briseles koridoros lemj par mums

Diskutē par konkurenci „piena ķēdē” no ražotāja līdz veikalam

Inese Galeja, AgroPols
25.02.2010

Šonedēļ (23. februārī) Briselē kārtējo reizi sapulcējās augsta līmeņa ekspertu grupa, lai spriestu par piensaimniecības jautājumiem. Šis grupas darbs norit paralēli Komisijas īstenotajiem pasākumiem piensaimniecības stabilizācijas nodrošināšanai. Ekspertus vada Komisijas ģenerāldirektors Žans Luks Demartī (Jean-Luc Demarty), kas atbild par lauksaimniecību un lauku attīstību.

„Šoreiz sanāksmē fokusējāmies tieši uz konkurences politiku un spriedām, vai būtu neieciešams mainīt konkurenci regulējošo normatīvo bāzi, lai piena ķēde no ražotāja līdz pircējam būtu sakārtotāka,” pēc sapulces stāsta Zemkopības ministrijas Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktors  Aivars Lapiņš. Viņš turpina: „Konkurence dažādās dalībvalstīs ir atšķirīga- ir valstis, kur piena ražošana līdz pat pārstrādei ir kooperatīva pārziņā un ir arī tādas valstis, kur piena ražošana un pārstrāde ir sadrumstalota, kas neveicina konkurētspēju. Diskusija par tiesisku konkurences regulāciju šajā sanāksmē aizsākās un nākamajā tikšanās reizē-16. martā, turpināsies.”

A. Lapiņš atzīmē, ka šīs sanāksmes notiek visai brīvā gaisotnē, kas rosina jaunu ideju ģenerēšanu, kas savukārt var rosināt virzienu, kādā Komisijai tālāk strādāt.

Plānots, ka sanāksmes notiek katru mēnesi, un līdz 2010. gada jūnijam grupa sagatavos noslēguma ziņojumu.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana