Briseles koridoros lemj par mums

Zemkopības ministre Briselē tiksies ar ES lauksaimniecības komisāru Dačanu Čološu

Ilze Vabole, AgroPols
11.11.2011

14. un 15. novembrī Zemkopības ministre Laimdota Straujuma dosies darba vizītē uz Briseli, lai piedalītos Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē, kurā paudīs Latvijas nostāju par Eiropas Komisijas (EK) tiešo maksājumu regulas priekšlikumu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tāpat zemkopības ministrei plānota divpusējā tikšanās ar ES lauksaimniecības komisāru Dačanu Čološu.

ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Laimdota Straujuma uzstās, ka ir jānodrošina vienlīdzīgs un godīgs tiešo maksājumu atbalsta apmērs visiem ES lauksaimniekiem. Tiešo maksājumu sadale pēc 2013. gada nedrīkst būt balstīta uz pagājušā gadsimta aizvēsturiskajiem ražošanas rādītājiem, jo tas neatbilst mērķim izveidot konkurētspējīgu un uz tirgu orientētu lauksaimniecību visā Eiropas Savienībā.

Tāpat sanāksmē plānots pārrunāt EK regulas projektu par Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) reformu, kas paredz izvirzīt resursu ilgtspējīgas izmantošanas principus starptautiskā līmenī un sekmēt atbildīgāku starptautisko zvejniecības pārvaldi, kā arī nodrošināt zivju krājumu ilgtspējīgu izmantošanu visā pasaulē.

Divpusējās sarunās ar ES lauksaimniecības komisāru Dačanu Čološu zemkopības ministre plāno pārrunāt jautājumus par Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformu, īpaši tiešo maksājumu jautājumā, lai panāktu vienlīdzīgāku tiešos maksājumu sistēmas ieviešanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana