Briseles koridoros lemj par mums

Laimdota Straujuma: ārkārtas pasākumu īstenošanu nedrīkst aizkavēt birokrātiskas procedūras

Ilze Vabole, AgroPols
18.07.2012

Pirmdien, 16. jūlijā, zemkopības ministre Laimdota Straujuma Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā ES dalībvalstu lauksaimniecības ministri apsprieda Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas jautājumus attiecībā uz vienoto tirgus organizācijas regulu un regulu par Lauku attīstības nākotni, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Tika apspriesti jautājumi par ārkārtas krīžu pasākumiem un riska vadību KLP pēc 2013. gada.  

Laimdota Straujuma Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē Briselē, apspriežot ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas jautājumus, norādīja, ka Eiropas Komisijas plānotajiem krīžu vadības pasākumiem ir jāspēj ātri reaģēt un jāsniedz nekavējoša efektīva palīdzība lauksaimniekiem. „Ir nepieciešams paredzēt nekavējošas darbības principus krīzes situācijās, kas radušās dzīvnieku slimību, pēkšņas patērētāju uzticības zaudēšanas un citos gadījumos, kas lauksaimniekiem var nodarīt būtiskus zaudējumus, turklāt šim regulējumam ir jābūt attiecināmam un pielāgojamam dažādās situācijās,” sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Zemkopības ministre arī norādīja, ka ārkārtas pasākumu īstenošanu nedrīkst aizkavēt birokrātiskas procedūras.

Vēlāk Laimdota Straujuma tikās ar Profesionālo lauksaimnieku organizāciju komitejas ģenerālsekretāru Pekku Pesonenu (Pekka Pesonen). Tikšanās laikā zemkopības ministre uzsvēra Latvijas prasību beidzot nodrošināt vienlīdzīgus konkurences apstākļus visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem, to panākot ar tiešo maksājumu izlīdzināšanu.

Savukārt Pekka Pesonens augstu novērtēja Latvijas lauksaimnieku nevalstisko organizāciju aktivitātes Briselē Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvībā. Viņš arī norādīja, ka ļoti būtisks ir Baltijas valstu lauksaimniecības ministru un nevalstisko organizāciju vienotais viedoklis un kopīgā cīņa par taisnīgākiem tiešajiem maksājumiem, jo vairākām ES dalībvalstīm, kopā strādājot, ir lielāka iespēja panākt savu interešu ievērošanu.

„Esmu gandarīta, ka Latvijas lauksaimnieki ir aktīvi cīņā par savu interešu aizstāvību, piedaloties gan Eiropas lauksaimniecības organizāciju aktivitātēs, gan tiekoties ar Eiropas Parlamenta deputātiem, Eiropas Komisijas un citām augsta ranga amatpersonām, lai skaidrotu pašreizējo kraso nevienlīdzību Eiropas Savienības dalībvalstu lauksaimnieku starpā. Tomēr turpmāk mums vēl ir ļoti daudz darāmā,” pēc tikšanās sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana