Briseles koridoros lemj par mums

Par izmaiņām tiešo maksājumu sadalē plāno lemt novembrī

Ilze Vabole, AgroPols
23.10.2012

22. oktobrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma, esot Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Luksemburgā, tikās ar ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāru Dačanu Čološu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Tikšanās laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāram uzsvēra, ka ES nākamajā plānošanas periodā pēc 2013. gada ir būtiski izlīdzināt tiešos maksājumus ES dalībvalstu lauksaimnieku starpā, tādējādi nodrošinot vienlīdzīgākus konkurences apstākļus zemniekiem. Zemkopības ministre arī sacīja, ka neatkāpsies no prasības par tiešo maksājumu izlīdzināšanu, lai katras dalībvalsts saņemtais tiešmaksājumu apjoms būt ap 80 procentiem no ES vidējā līmeņa. Laimdota Straujuma arī uzsvēra, ka Baltijas valstis – Latvija, Igaunija un Lietuva – ir vienotas prasībā par tiešo maksājumu izlīdzināšanu.

Savukārt ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačans Čološs sacīja, ka izmaiņas tiešo maksājumu sadalē no 2014. gada ir atkarīgas no ES dalībvalstu premjerministru vienošanās šajā jautājumā sanāksmē, kas plānota šā gada novembrī.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana