Briseles koridoros lemj par mums

Luksemburgā panākts, ka ES fondu līdzekļus varēs izmantot zvejas kuģu dzinēju nomaiņai un investīcijām zivju pārstrādes ražošanas uzņēmumos

Ilze Vabole, AgroPols
24.10.2012

Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Luksemburgā tika skatīta priekšlikuma Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu daļa, kurā paredzēti pasākumi zivsaimniecības nozares atbalstam Kopējās zivsaimniecības politikas īstenošanā nākamajā ES plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam. Spraigākās diskusijas notika par atbalsta pasākumiem dažādiem zivsaimniecības sektoriem un nosacījumiem atbalsta saņemšanai tajos, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Mēs atbalstījām Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda regulas redakciju kā kompromisa variantu un panācām, ka tiek ievērotas nozīmīgas Latvijas zivsaimniecības nozares intereses. Līdz ar to pēc 2013. gada būs iespēja atbalstīt zvejas produktu apstrādes uzņēmumu investīcijas ražošanā un zvejas kuģu dzinēju nomaiņu, ko sākotnēji Eiropas Komisija savā priekšlikumā nebija paredzējusi,” informē zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē uzsvēra, ka Latvija patur tiesības vērsties Eiropas Parlamentā, ja netiks gūts atbalsts publiskā atbalsta intensitātes nesamazināšanai lielajiem zivju produktu apstrādes uzņēmumiem. Šādi uzņēmumi nodarbina lielu strādājošo skaitu un lielāko daļu produkcijas eksportē. Tomēr to apgrozījums nepārsniedz mazo un vidējo uzņēmumu rādītājus, tādēļ Zemkopības ministrija uzskata, ka piešķirot publisko atbalstu, tā intensitātei visiem uzņēmumiem vajadzētu būt vienādai.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana