Briseles koridoros lemj par mums

Briselē lems par ES daudzgadu budžetu nākamajam plānošanas periodam no 2014. līdz 2020. gadam

Ilze Vabole, AgroPols
22.11.2012

22. novembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma kopā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski devusies uz Briseli, kur Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību vadītāji Eiropadomes sēdē spriedīs par ES daudzgadu budžetu nākamajam plānošanas periodam no 2014. līdz 2020. gadam, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Tiekoties ar citu valstu lauksaimniecības ministriem, Eiropas Komisijas augsta ranga amatpersonām un Eiropas Parlamenta deputātiem, gandrīz vienmēr saņēmu izpratni un atbalstu Latvijas prasībai beidzot ieviest taisnīgākus tiešos maksājumus, kas tuvinātu Baltijas valstu lauksaimniekus līdzvērtīgākiem konkurences apstākļiem ar to dalībvalstu lauksaimniekiem, kas patlaban saņem lielākus tiešmaksājumus. Diemžēl tagad, kad tuvojas lemšana par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, arvien biežāk citas dalībvalstis iepriekš sacīto ir „aizmirsušas”, domājot tikai par savām interesēm, nevis Eiropas Savienības tālāko attīstību kopumā. Ceru, ka, lemjot par daudzgadu budžetu, citu dalībvalstu vadītāji pieņems godprātīgus lēmumus, kas vērsti uz savstarpējo solidaritāti un Eiropas Savienības ilgtermiņa attīstību, nevis atbalstīs tādu daudzgadu budžetu, kas apmierina atsevišķu valstu intereses, kas tikai sekmēs plaisas palielināšanos dalībvalstu starpā,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Saskaņā ar Zemkopības ministrijas rīcībā esošo informāciju uz Eiropadomi kopā ar dalībvalsts valdības vadītāju devies arī Itālijas lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrs un, pēc neoficiālas informācijas, arī Vācijas pārtikas, lauksaimniecības un patērētāju aizsardzības ministre.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana