Briseles koridoros lemj par mums

Eiropas Parlamentā apspriedīs pretdarbību Krievijas sankcijām

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs
14.08.2014

Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības komitejā 2. septembrī par padarīto Eiropas zemnieku aizsardzībai pret Krievijas sankcijām ziņos ES Lauksaimniecības komisārs Dačians Čološs.

Tā pēc Sandras Kalnietes (VIENOTĪBA) un citu komitejas deputātu ierosinājuma ir lēmusi Parlamenta lauksaimniecības komitejas vadība.

Čolosam būs jāziņo deputātiem par konkrētiem ierosinājumiem un lēmumiem, kurus līdz 2. septembrim pieņems Komisija un dalībvalstu pārstāvji.

1. augustā pirmo reizi tiksies lauksaimniecības komisāra izveidotā ārkārtas darba grupa ar dalībvalstu pārstāvju piedalīšanos.

Komisija jau ir paziņojusi, ka embargo seku mazināšanai būs iespējasm lietot 430 miljonus lielo Stabilizācijas fondu, kuru izveidoja 2013. gadā līdz ar Kopējās lauksaimniecības politikas reformu.

Kalniete uzskata, ka ārkārtas situācijas prasa ārkārtas risinājumus un līdz ar Stabilizācijas fonda lietošanu Eiropas līmenī, iespējams, būs jāvienojas arī par citu finanšu plūsmu novirzīšanu zemnieku aizsardzībai pret embargo ietekmi.

Svarīga ir arī aktīva ārējās un tirdzniecības politikas rīcība, lai ar Eiropu solidarizētos tās valstis, kuras pašlaik Eiropai cenšas pretnostatīt Krievija, piemērām, Turcija un Brazīlija.

Kalniete uzskata, ka pašlaik vissvarīgākais ir izskaidrot un pierādīt Komisijai un pārējām dalībvalstīm Latvijas piensaimniecības krīzes mērogus, lai iespējami ātri saskaņotu nozares izdzīvošanai svarīgākos risinājumus Eiropas un nacionālajā līmenī.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs

x

Paroles atgadināšana