Briseles koridoros lemj par mums

Eiropas Parlaments apstiprina ES 2015. gada budžetu

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs
17.12.2014

Eiropas Parlaments 17. decembrī apstiprināja Eiropas Savienības 2015. gada budžetu, par kuru sarunas ar dalībvalstīm un Komisiju ilga vairākus mēnešus, tādējādi apstiprinot vienošanos, ko Parlamenta un ES ministru Padomes sarunu vedēji panāca 8. decembrī.

Komentējot pieņemto budžetu, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (“Vienotība”) uzsver, ka tajā ir izdevies pilnībā saglabāt lauksaimniecības budžeta ieņēmumus pašu lauksaimnieku vajadzībām un novērst to pārcelšanu citu programmu finansēšanai. Arī Krievijas embargo radītie zaudējumi tiks kompensēti tā, ka tie nesamazinās tiešmaksājumu apjomu.

“Šo mērķu sasniegšanai Parlamenta Lauksaimniecības komitejas deputāti un īpaši Baltijas reģiona deputāti veica krietnu interešu pārstāvniecības darbu,” atzīst Kalniete.

Eiropas Parlamenta deputātiem izdevās apturēt Barozu vadītās Komisijas oktobrī iesniegtos priekšlikumu pārcelt ievērojamus līdzekļus no lauksaimniecības uz humanitārām un ārpolitikas programmām, kā arī samazināt lauksaimniecības krīzes rezerves fonda apjomu.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs

x

Paroles atgadināšana