Briseles koridoros lemj par mums

Panākta politiskā vienošanās par rekomendāciju pārņemšanu zivsaimniecībā

LR Zemkopības ministrija (ZM)
27.03.2015

Latvijas prezidentūra ES Padomē ceturtdien, 26.martā, sarunās ar Eiropas Parlamentu, panāca politisko vienošanos par regulas Vidusjūras Vispārējās zivsaimniecības komisijas (GFCM) rekomendāciju pārņemšanu ES normatīvajos aktos. Minētais priekšlikums nodrošinās GFCM 2011., 2012. un 2013.gadā pieņemto rekomendāciju pārņemšanu, kas attiecas uz ilgtspējīgu sarkano koraļļu ieguvi, jūras putnu, vaļveidīgo un jūras bruņurupuču piezveju, kā arī haizivju, raju un mūkroņu saglabāšanas pasākumiem Vidusjūrā un Melnajā jūrā.

Sarunās Latvijas prezidentūru ES Padomē pārstāvēja zivsaimniecības nozares padomnieks Latvijas Republikas Pastāvīgajā pārstāvniecībā ES Ričards Derkačs.

Šīs sarunas bija jau otrs neformālais trialogs par konkrēto priekšlikumu. Pirmais trialogs notika šā gada 2.martā, taču abas puses panāca tikai daļēju vienošanos. Pēc pirmā trialoga Latvijas prezidentūra pielika ievērojamas pūles, lai sadarbībā ar ieinteresētajām Vidusjūras un Melnās jūras valstīm pārskatītu sarunu mandātu un vienotos par ieinteresētajām pusēm pieņemamāko risinājumu. Sarežģītās, taču auglīgās sarunās Ričards Derkačs sekmīgi aizstāvēja Padomes pozīcijas, un abas puses vienojās par kompromisu.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana