Briseles koridoros lemj par mums

ES pagarina palīdzības programmu Krievijas sankciju dēļ cietušajiem zemniekiem

Nac.ag. LETA
10.08.2015

Eiropas Savienība (ES) piektdien, 7. augustā,  oficiāli līdz nākamajam gadam pagarinājusi daudzu miljonu eiro palīdzības programmu Eiropas augļu un dārzeņu audzētājiem, kuri cietuši Krievijas sankciju dēļ.

Eiropas Komisija paziņoja, ka tā "ir pagarinājusi "drošības tīkla" pasākumus Eiropas augļu un dārzeņu sektoram līdz 2016.gada jūnijam".

Komisija pieņēmusi lēmumu pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl uz gadu pagarinājis Rietumu pārtikas importa embargo, kas tika ieviests, atbildot uz ES un ASV Krievijai noteiktajām sankcijām.

Palīdzības programma ES augļu un dārzeņu audzētājiem jau izmaksājusi 155 miljonus eiro.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Savukārt vēlāk Krievija ieviesa pārtikas produktu importa embargo pret valstīm, kas tai noteikušas sankcijas.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana