Briseles koridoros lemj par mums

Luksemburgā lems par nākošā gada zvejas kvotām Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī

Ilze Vabole, AgroPols
21.10.2015

Ceturtdien, 22. oktobrī, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē Luksemburgā tiks lemts par nozvejas apjomiem 2016. gadā Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas  vietnieks Kaspars Funts.

“Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgas ir reņģu un brētliņu zvejas iespējas, šo sugu nozvejas kvotu lielums Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī ietekmē arī zivju apstrādes nozari un nodarbinātības iespējas tajā. Īpaši tas attiecas uz zivju konservu ražošanu, zivju kūpināšanu, kā arī zvejnieku realizētajiem projektiem (zivju saldēšana, fileju ražošana) pievienotās vērtības radīšanai no šo zivju sugu nozvejām. Turklāt Rīgas jūras līča reņģe ir galvenā nozvejas suga piekrastes zvejā,” paskaidro zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Baltijas jūras zvejā Latvijā kopumā ir iesaistīti 678 kuģi un laivas (no tām 615 laivas zvejo piekrastes ūdeņos). Visas Baltijas jūrā pieejamās zvejas iespējas ir nozīmīgas Latvijas zivsaimniecībai un dod stabilu pienesumu Latvijas tautsaimniecībai.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana