Jautājiet! - Atbildēsim....

Divi jautājumi par "Atbalstu jaunajiem lauksaimniekiem"

Krista Garkalne, AgroPols
27.08.2009

· Saimniecībā tieši no ārzemēm atvests arkls, ir arī pavaddokuments (CMRS), ar ko ES pārvadā tehniku. Pa pastu nosūtītā ražotājuzņēmuma pavadzīme gan vēl nav saņemta. Reģionālais LAD informē, ka arklu nedrīkst lietot, kamēr pavadzīme nav iesniegta LAD un nav bijusi fiziskā kontrole, lai pārliecinātos, ka arkls iegādāts jauns. Taču jāar jau tagad. Kādēļ apliecinājumam par jaunas tehnikas iegādi nevar kalpot CMRS?

Jaunas tehnikas iegādi apliecina pavadzīme, tomēr lietošana nevarētu radīt problēmas, jo tehnikas stāvoklis ļauj konstatēt, cik ilgi tā lietota - pāris dienu, nedēļu vai gadu. Ja rodas problēmas, par konkrēto gadījumu jāziņo centrālajam LAD, un situācija tiks risināta.

· Kāda informācija un kādi dati tiks izmantoti, lai pārliecinātos, ka jaunajam zemniekam no jaunā uzņēmuma nāk vismaz 51% ieņēmumu (VSAA dati, pārņemtā uzņēmuma dati, samaksātais uzņēmumu ienākumu nodoklis utt.)?

Pieeja tiks precizēta, jo uzņēmuma apgrozījums neliecina par faktiskajiem jaunā saimnieka ieņēmumiem, salīdzinājumā ar VSAA ziņoto par citu darba vietu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana