Jautājiet! - Atbildēsim....

Iepirkuma procedūra LEADER pasākumiem - konkrēti datortehnikai. Kādai jābūt šai procedūrai - iepirkumam vai cenu aptaujai? Kādi ir nosacījumi?

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
18.12.2009

LEADER pasākumam iepirkuma nosacījumi ir tieši tādi paši kā pārējiem ELFLA finansētajiem pasākumiem - tiek piemēroti MK 2008. gada „Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētajiem projektiem”.

Ja projektā paredzētās tehnikas, iekārtu, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmnodrošinājuma iegādei attiecināmo izmaksu summa nepārsniedz 50 tūkst. latu, bet būvniecībai vai rekonstrukcijai - 120 tūkst. latu, atbalsta pretendents projekta iesniegumam pievieno aprakstu brīvā formā, norādot, kā konkrētajai iegādei ir noteikta zemākā cena, un pievienojot informāciju par aptaujātajiem uzņēmējiem, reklāmas bukletus un citu informāciju, kas apliecina cenas objektivitāti.

Vēlamais piedāvājumu skaits - trīs, bet salīdzināšana ir notikusi arī tad, ja aptaujāti divi iespējamie piegādātāji.

Piedāvājumu forma - var būt oficiāls piedāvājums, buklets, interneta mājaslapas izdruka vai cita piedāvājuma forma, kurā skaidri identificējams piedāvājums.

Apraksts (specifikācija) - jāizvērtē katra konkrētā iepirkuma gadījumā. Galvenais nosacījums, lai iespējamie piedāvātāji varētu iesniegt salīdzināmus piedāvājumus.

LAD mājaslapā, kopā ar katra pasākuma aktuālajiem dokumentiem, ievietoti metodiskie norādījumi piedāvājuma salīdzināšanai zemākās cenas noteikšanai, ja nav jāpiemēro iepirkuma procedūra.

Pašvaldības piemēro publiskā iepirkuma likuma nosacījumus.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana