Kooperācija

Dokumentu iesniegšana LPKS atbilstības izvērtēšanai


15.03.2010, LLKA birojā - Zemkopības ministrijas (Republikas laukums 2) 312. telpā

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām līdz 15. martam jāiesniedz dokumenti uz atbilstības izvērtēšanu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1491 "Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta piešķiršanai".

Jāņem vērā:

Šogad pirmo gadu atbilstības izvērtēšanu veiks LLKA, tādēļ visi Ministru kabineta noteikumos Nr. 1491 minētie dokumenti jāiesniedz LLKA birojā - Zemkopības ministrijas (Republikas laukums 2) 312. telpā. Var sūtīt arī kā ierakstītu vēstuli, taču jāņem vērā, ka uz vēstules jābūt pasta zīmogam ar datumu ne vēlāku kā 15. marts.

Informācija par iesniedzamajiem dokumentiem pieejama LLKA mājas lapā: http://llka.lv/noderigainfo/27-likumdosana/44-atbilstibas-sanemsana.html .

Vēl joprojām nav skaidrības par to, ar ko atšķiras lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību (LPKS) neto apgrozījums no LPKS preču un lauksaimniecības pakalpojumu kopējā apgrozījuma. MK noteikumos Nr.1491 ir nekorekts/nesaprotams paskaidrojums LPKS preču un lauksaimniecības pakalpojumu kopējā apgrozījuma aprēķinam, tādēļ lūdzu ņemat vērā šo skaidrojumu:

LPKS neto apgrozījums = kooperatīva biedriem un citiem sniegtie pakalpojumi (pārdošanas cenās) + kooperatīva biedriem un citiem pārdotās ražošanai nepieciešamās izejvielas un materiāli (pārdošanas cenās) + no kooperatīva biedriem un citiem ražotājiem iepirktā produkcija realizācijai (pārdošanas cenās).

LPKS preču un lauksaimniecības pakalpojumu kopējā apgrozījuma = kooperatīva biedriem un citiem sniegtie pakalpojumi (pārdošanas cenās) + kooperatīva biedriem un citiem pārdotās ražošanai nepieciešamās izejvielas un materiāli (pārdošanas cenās) + no kooperatīva biedriem un citiem ražotājiem iepirktā produkcija realizācijai (iepirkšanas cenās).

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana