Kooperācija

Čipsu ražošanā šogad izmantos četras kartupeļu šķirnes

Ilze Vabole, AgroPols
21.04.2010

Šogad AS Latfood plāno iegādāties 11 tūkstošus tonnu kartupeļu, kas ir tikpat liels kartupeļu iepirkuma apjoms kā pērn. Kā informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle, drīzumā Latfood plāno slēgt līgumus ar zemnieku saimniecībām par kartupeļu audzēšanu, kas selekcionēti tieši "Ādažu čipsu" ražošanai. Kopumā čipsu ražošanā paredzēts izmantot četras kartupeļu šķirnes, no kurām viena  - Mustang - šogad speciāli ražošanai tiek audzēta pirmo reizi.

AS Latfood valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms stāsta, ka uzņēmums nemainīgi kartupeļu iepirkuma jomā sadarbojas ar Latvijas vietējām zemnieku saimniecībām, no kurām iepirka, iepērk un arī nākotnē iepirks kartupeļus. "Tā kā mūsu sadarbība vairāku gadu garumā ir bijusi abpusēji veiksmīga, to noteikti vēlamies turpināt un attīstīt", viņš uzsver. Blūms uzskata, ka tikai pašu mājās audzēts kartupelis atbilst ražošanas augstajām prasībām, lai gala produkts būtu izcilā kvalitātē. Viņš stāsta, ka šogad, līdzīgi kā citus gadus, Latfood plāno iegādāties aptuveni 11 000 tonnu kartupeļu.

“Domāju, ka kartupeļu stādīšanas darbus uzsāksim ar nedēļas nobīdi, ņemot vērā to, ka šogad bijusi gara ziema un gaidāms vēls pavasaris. Jau šobrīd esam uzsākuši kartupeļu sēklu atlasi un tuvākajā laikā tiks slēgti pirmie līgumi ar zemnieku saimniecībām," norāda AS Latfood agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.

Latfood kartupeļu čipsus ražo tikai no Latvijā audzētiem kartupeļiem. “Ādažu čipsu" ražošanā izmanto speciāli selekcionētas kartupeļu šķirnes Saturna, Marlen un Lady Rosetta. Kā jau minēts, šogad plānots uzsākt audzēt jaunu kartupeļu šķirni Mustang.

I. Krūmiņš turpina : "Kartupeļiem, kas domāti čipsu ražošanai, ir augsts cietes saturs, kas nodrošina čipsu kraukšķīgumu, un zems cukura līmenis, kas čipsiem piešķir gaišu, zeltainu krāsu un gardu izskatu. Turklāt šie kartupeļi ir Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki. Līdz ar to, sadarbojoties ar Latvijas zemniekiem, Latfood spēj nodrošināt augstas kvalitātes vietējās izejvielas “Ādažu čipsu" produkcijas ražošanai."

AgroPols

x

Paroles atgadināšana