Kooperācija

Būs mazāk lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības vērtēšanas kritēriju

Aija Zariņa, AgroPols
25.01.2011

25. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta piešķiršanai”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>Viktorija Kalniņa.

Šie noteikumi paredz samazināt lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības vērtēšanas kritērijus, kā arī redakcionāli precizēt noteiktās iesniedzamo dokumentu formas.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atzīšana jeb atbilstības noteikšana tika sākta 2004. gadā, lai tās varētu saņemt atbalstu no lauku attīstības plāna pasākuma „Ražotāju grupas” un cita veida valsts atbalstu. Atbalstu par šī pasākuma īstenošanu bija plānots piešķirt piecus gadus šādā apmērā: pirmos divus gadus – 5 %, trešajā gadā – 4 %, ceturtajā – 3 %, pēdējā, piektajā gadā – 2 % apmērā no tirgū laistās produkcijas, bet ne vairāk kā 100 000 eiro.

No 2004. gada atzīšana bija ZM izveidotas komisijas kompetencē, un tajā piedalījās pārstāvji no Valsts ieņēmuma dienesta (VID) un Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA). Kopš 2008. gada sabiedrību atzīšanu veica Lauku atbalsta dienests (LAD), kura izveidotajā komisijā piedalījās arī ZM, VID un LLKA pārstāvji. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšana no 2009. gada ir deleģēta Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijai.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40192379&mode=mk&date=2011-01-25

AgroPols

x

Paroles atgadināšana