Kooperācija

Notikusi pirmā LLKA Augļu un dārzeņu nozares grupas sanāksme

Ilze Vabole, AgroPols
25.05.2012

 24. maijā notika pirmā Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) Augļu un dārzeņu nozares grupas sanāksme, informēja LLKA projektu vadītāja Sanita Putniņa. Tajā par grupas vadītāju tika ievēlēta kooperatīvās sabiedrības valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa, bet par vadītājas vietnieci - LPKS „Baltijas Ogu kompānija” valdes locekle Māra Rudzāte.

Galvenie jautājumi, kas tika diskutēti sanāksmē, skāra pašreizējo situāciju augļu un dārzeņu nozarē. Ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko stāvokli un mūsu klimatiskos apstākļus, ir nepieciešams atbalsts nozarei, samazinot nodokļu slogu un uzlabojot konkurences apstākļus.

Sanāksmē tika lemts par grozījumu veikšanu Ministru kabineta noteikumos Nr.737 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs”, ar kuru palīdzību tiktu risināta produktu piegādātāju un skolu ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju savstarpējā norēķinu kārtība pārtikas piegādē. Aktuāls jautājums ir arī pasākuma administrēšanas jautājums, kuru turpmāk būtu jāformē elektroniski.

Tāpat grozījumi nepieciešami arī normatīvajos aktos, kas nosaka prasības augļu un dārzeņu tirdzniecībā, lai Polijā vai Lietuvā audzētie augļi un dārzeņi tirgū netiktu uzdoti kā Latvijas produkcija, kā rezultātā netiek samaksāti nodokļi un maldināti pircēji.

Lai veicinātu augļu un dārzeņu nozares attīstību kopumā, sanāksmē tika nolemts apzināt visas nozarē darbojošās augļu un dārzeņu organizācijas, lai veicinātu savstarpēju solidarizēšanos un aicinātu uz kopīgu diskusiju.

LLKA augļu un dārzeņu nozares grupas vadītāja Edīte Strazdiņa un vadītājas vietniece Māra Rudzāte š.g.14. jūnijā dosies pie zemkopības ministres Laimdotas Straujumas, lai apspriestu pašreizējo situāciju un iespējamo problēmu risinājumu augļu un dārzeņu nozarē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana