Kooperācija

Pirmo reizi tikai pašu LPKS „LATRAPS” biedru spēkiem uzkrauts kuģis

Ilze Vabole, AgroPols
19.10.2012

Ar kooperatīva LATRAPS biedru piegādāto produkciju pašu spēkiem pirmo reizi uzkrauts grandioza izmēra kuģis, kurš devies Tuvo Austrumu virzienā, liecina informācija LLKA mājaslapā. Kuģis, kuru aizpilda 70 000 tonnas Latvijā izaudzētu kviešu, ir Panamax tipa kuģis, kurš īpaši pielāgots kuģošanai Panamas kanālā.  Līdzīgus kuģus kopā ar citiem eksportētājiem LATRAPS ir krāvis arī iepriekš, taču pirmo reizi kuģis uzkrauts tikai pašu LPKS „LATRAPS” biedru spēkiem.

Edgars Ruža, LATRAPS izpilddirektors stāsta: „Viss kuģa kraušanas un tālāk plānotais pārdošanas process bija jauns izaicinājums un pārbaudījums visai „LATRAPS” komandai gan loģistikas, gan neskaitāmo formalitāšu, gan menedžmenta ziņā. Taču kopā mēs to esam paveikuši, tādēļ jāsaka liels paldies LATRAPS biedriem visos Latvijas novados, kuri katrs ar savu atvesto kviešu apjomu, lielāku vai mazāku, palīdzēja aizpildīt iespaidīgo kuģa tilpni.” Kuģa izmēri ir grandiozi - garums 294,13 m, platums 32 m un iegrime 12,04 m dziļumā. 

Kā informēja LLKA izpilddirektore Evija Gunika, asociācija no savas puses ir gandarīta par šo LATRAPS sasniegumu, un tas ir vēl viens apliecinājums kooperācijas spējām. „Latvija ir maza valsts, ar mazu iedzīvotāju skaitu, un izpratne par to, ka, tikai kooperējoties, varam sasniegt vērā ņemamus rezultātus aug lēnām un nepietiekami. Ceru, ka šādi un līdzīgi mūsu kooperatīvu sasniegumi iedvesmos gan citus kooperatīvus audzēt savus apjomus, gan zemnieku saimniecības – iesaistīties kooperatīvos”, norāda E.Gunika.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana