Kooperācija

Piena lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Dundaga” - konkursa „Sējējs – 2012” laureāte

Ilze Vabole, AgroPols
26.10.2012

Piektdien, 19. oktobrī, Zemkopības ministrijas rīkotajā ikgadējā konkursā „Sējējs – 2012” (sk. arī rakstu http://www.agropols.lv/?menu=55&newsid=95708) konkursa grupā „Lauksaimniecības kooperatīvs” balvu saņēma Latvijas Lauksaimniecības Kooperatīvu asociācijas (LLKA) biedrs, piena lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (PLPKS) „Dundaga” un tās vadītājs, LLKA valdes loceklis Guntis Pirvits. Veicināšanas balvas šajā konkursa grupā saņēma arī divi citi LLKA biedri – PLPKS „Viļāni” un PLPKS „Māršava”.
PLPKS „Dundaga” vadītājs Guntis Pirvits ir gandarīts: „Mēs augstu vērtējam šo Zemkopības ministrijas piešķirto balvu, jo arī kolēģu darbs citos konkursā pieteiktajos kooperatīvos ir ļoti veiksmīgs. Šis gads „Dundagai” ir bijis īpašs – pavasarī ar savu inovatīvo raudzētā piena produktu „Labdaris” piedalījāmies un apbalvojumu saņēmām konkursā „Eiropas balva par kooperatīvo inovāciju”. Šādi apbalvojumi veicina mūsu kooperatīva atpazīstamību ne tikai Latvijā, bet ceļ mūsu prestižu arī ārvalstu sadarbības partneru acīs, un ir labi padarīta darba sajūta.”
Arī LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons ir apmierināts: „Esam gandarīti un lepni par savējo panākumiem! Vēlos uzsvērt, ka „Dundagas” sasniegtajam ir īpaša pievienotā vērtība – kooperatīvs spēj nodrošināt piena un tā produkcijas nokļūšanu pie pircēja viena uzņēmuma ietvaros, nodrošinot tā savākšanu, pārstrādi un realizāciju. Manuprāt, tieši šim principam būtu jābūt par galveno vadmotīvu arī citos piena kooperatīvos.”
Kooperatīvs „Dundaga” ir veidojies 1992. gadā, uz Dundagas pienotavas bāzes. Kooperatīvs organizē piena savākšanu no Talsu un Ventspils novada zemnieku saimniecībām, nodarbojas ar tā pārstrādi un piena produktu realizāciju gan savos trijos veikalos Dundagā, Talsos un Ventspilī, gan lielākajos pārtikas veikalu tīklos. 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana