Kooperācija

Noteiks labāko lauksaimniecības kooperatīvu 2012.gadā

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
04.12.2012

Pirmdien, 3. decembrī visā Latvijā sākās balsošana Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) rīkotajā konkursā „Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs”. Konkursa mērķis ir noteikt labāko Latvijas kooperatīvu, kurš, realizējot kooperācijas ideju, ieguvis lauksaimnieku atzinību un uzticību.

No šodienas balsošanas anketas būs pieejamas Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos, lauksaimnieku nevalstisko organizāciju birojos un Zemkopības ministrijā, tāpat ikviens var balsot par sev tīkamāko kooperatīvu elektroniski: interneta mājas lapā http://balso.llka.lv. Ar sabiedriskā balsojuma palīdzību tiks noteikts 2012. gada labākais kooperatīvs, savukārt nozares ekspertu žūrija noteiks uzvarētāju nominācijā „Gada kooperatīvs izaugsmē”. Labākie lauksaimniecības kooperatīvi tiks noteikti trīs grupās – lielie, vidēji lielie un mazie kooperatīvi, ņemot vērā to apgrozījumu. Balsošana norisināsies līdz 9. janvārim, un pēc rezultātu apkopošanas, laureāti tiks paziņoti 1. februārī.

LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: „Šā konkursa rīkošanai manā skatījumā ir divi svarīgākie mērķi – labāko kooperatīvu godināšana un veiksmīga darba rezultāta novērtēšana, tādējādi popularizējot kooperatīvu darbību, jo šis konkurss ir lieliska iespēja parādīt, kādu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā sniedz tieši labākie kooperatīvi. Vienlīdz augstu novērtējam arī mazo kooperatīvu darbību, tāpēc šogad, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, ir mainīta arī balsošanas kārtība - labākā kooperatīva statuss vairs netiks piešķirts novadu griezumā, bet gan visas Latvijas mērogā, sacenšoties trijās kategorijās, kas sarindotas pēc kooperatīvu lieluma.”

Konkurss šogad tiek rīkots trešo reizi, un tas kļuvis par gaidītu notikumu Latvijas lauksaimnieku vidū. Trīs gadu laikā konkursā laurus plūkuši 11 kooperatīvi, tostarp, tādas pazīstamas lauksaimnieku apvienības kā LPKS „LATRAPS”, „Straupe”, „Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība”, „Durbes grauds” u.c.

Konkursu finansiāli atbalsta kooperatīvu ilggadējie sadarbības partneri – „Amazone”, „Väderstat”, „Dojus Latvija”, „Tornum”, „Augu aizsardzības serviss”, informatīvie atbalstītāji – „Latvijas Avīze”, „Dienas Bizness”, „Piena Ziņas”, „Saimnieks”, „Agrotops”.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana