Kooperācija

Par labāko kooperatīvu nobalsojuši jau gandrīz 1000 lauksaimnieku

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
04.01.2013

Gada sākumā Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) rīkotajā konkursā „Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs’” par saviem favorītiem katrā grupā bija nobalsojuši jau vairāk nekā 1000 lauksaimnieki. Balsošana turpināsies līdz trešdienai, 9. janvārim.
Pēc sabiedriskā balsojuma apkopošanas, nozares ekspertu žūrija noteiks uzvarētāju nominācijā „Gada kooperatīvs izaugsmē”. Šī gada jaunums ir citu lauksaimnieku nevalstisko organizāciju iesaiste nominācijas „Gada kooperatīvs izaugsmē” noteikšanā. Šo balvu saņems kooperatīvs, kurā 2012. gadā žūrijas vērtējumā visveiksmīgāk notikusi regulāra un plānota attīstība, tas spējis paplašināt savu darbību, piesaistot jaunus biedrus, pārstrādā un realizē produkciju, kā arī nodrošina pakalpojumu klāsta paplašināšanu un kvalitātes uzlabošanu.
LLKA izpilddirektore Evija Gunika: „Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, vēlējāmies kooperatīvu vērtēšanā iesaistīt plašāku nozares pārstāvju loku – žūrijā bez LLKA un Zemkopības ministrijas pārstāvjiem, aicināsim pievienoties arī pārstāvjus no Zemnieku saeimas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes. Svarīgs ir tieši zemnieku, lauksaimnieku skatījums uz kooperatīviem, jo viņi vislabāk izprot to, kādiem mērķiem kalpo tāda struktūrvienība kā lauksaimniecības kooperatīvs.”
Konkurss šogad notiek trešo reizi, un labākie lauksaimniecības kooperatīvi tiks noteikti trīs grupās – lielie, vidēji lielie un mazie kooperatīvi, ņemot vērā to apgrozījumu. Atgādinām, ka balsošanas anketas ir pieejamas Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos, lauksaimnieku nevalstisko organizāciju birojos un Zemkopības ministrijā, tāpat ikviens var balsot par sev tīkamāko kooperatīvu elektroniski: interneta mājas lapā balso.llka.lv. Apbalvošanas pasākums notiks 1. februārī Bīriņu pilī.
Konkursu finansiāli atbalsta kooperatīvu ilggadējie sadarbības partneri – „Amazone”, „Väderstat”, „Dojus Latvija”, „Tornum”, „Augu aizsardzības serviss”, informatīvie atbalstītāji – „Latvijas Avīze”, „Dienas Bizness”, „Piena Ziņas”, „Saimnieks”, „Agrotops”.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana