Kooperācija

Apstiprināti jauni Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu

Ilze Vabole, AgroPols
29.01.2013

29. janvārī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto jauno Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumi izstrādāti saskaņā ar grozījumiem Kooperatīvo sabiedrību likumā.

Noteikumi papildināti ar kritērijiem atbilstības statusa piešķiršanai mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām. Noteikumos netiek mainīti lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības kritēriji un izvērtēšanas kārtība. Tāpat noteikumos ietverti papildu kritēriji, kas ir jāizpilda lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvai sabiedrībai, kura pretendēs uz atzītas ražotāju organizācijas piena nozarē statusu.

Noteikumos ietvertais regulējums nodrošinās, ka Kooperatīvo sabiedrību likumā noteiktos nodokļu atvieglojumus, valsts un Eiropas Savienības atbalsta maksājumus varēs saņemt tikai atbilstīgās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības un atbilstīgās mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības. Atbilstību noteiktajiem kritērijiem vērtēs Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas izveidota komisija.

Jaunie noteikumi aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2012. gada 21. februāra noteikumus Nr. 137 „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu” un stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40267181&mode=mk&date=2013-01-29

AgroPols

x

Paroles atgadināšana