Kooperācija

Piešķir papildu atbalstu kooperatīvu modernizācijas projektiem

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
19.04.2013

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijai aktīvās sarunās ar Zemkopības ministriju izdevies panākt papildu finansējuma piešķiršanu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību projektiem. Papildu finansējums LVL 2 043 645 apjomā piešķirts LAP pasākuma L121 „Lauku saimniecību modernizācija” ietvaros, un kopumā sasniedz vairāk nekā 3,6 miljonus latu. Atbalstu izdevies panākt, jo viena no Zemkopības ministrijas (ZM) prioritātēm ir atbalsts kooperācijas attīstībai Latvijā.
LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: „Esmu gandarīts, ka ZM atrada iespēju piešķirt papildu finansējumu, jo investīcijas ir ļoti nepieciešamas. Kooperatīvu labie apgrozījumu rādītāji gadu no gada apliecina to pieaugošo nozīmību, tomēr daudzos gadījums pietrūkst tieši materiāli tehniskā bāze. Vajadzības, protams, katram kooperatīvam ir atšķirīgas, taču kooperatīvu gadījumā liels ieguvums ir tas, ka no šīs investīcijas labumu gūs nevis viena vai dažas zemnieku saimniecības, bet gan tūkstoši kooperatīvu biedri. Visi projekti tiks realizēti šogad un dos atdevi rudenī, vai pat jau vasarā.”
Atbalstu iegūs 27 Latvijas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības visās nozarēs: piena, graudu, gaļas, augļu un dārzeņu. Par iegūto naudu LPKS īstenos vairākus nozīmīgus būvniecības projektus un iegādāsies nepieciešamo lauksaimniecības tehniku. 
Kā norāda zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kooperatīvu attīstība ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem lauksaimniecības tālākai izaugsmei, tāpēc zemkopības ministrija ir lēmusi piešķirt papildu atbalstu un finansējumu. „Mums ir daudz veiksmīgu kooperāciju piemēru Latvijā, kas ar savu darbu un rezultātiem ir apliecinājuši, ka kooperācija spēj nodrošināt stabilitāti laukos. Līdz ar to es neredzu citu iespēju, kā mazajām un vidējām saimniecībām kooperēties, lai nākotnē varētu veiksmīgi attīstīties un konkurēt gan vietējā, gan Eiropas tirgū,” atzīst ministre.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana