Kooperācija

Konkurences padomes vadība iepazīstas ar lauksaimniecības kooperatīvu darbu

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
24.05.2013

Pēc Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) uzaicinājuma, pirmdien, 20. maijā, darba vizītē uz piena rūpnīcu „Latvijas Piens” un kooperatīvu „Latraps” devās Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.  Vizītes abos kooperatīvos organizēja LLKA, šādu vizīšu mērķis ir veicināt lēmumpieņēmēju izpratni par kooperāciju un tās darbības specifiku.
Tikšanās laikā Jelgavā, rūpnīcā „Latvijas Piens”, tās pārstāvji iepazīstināja Konkurences padomi ar būtiskākajiem posmiem rūpnīcas ikdienas darbā – kooperācijas realizācijas formu, sadarbības apjomu un principiem ar zemniekiem, jaunu biedru piesaisti, jaudu, noslodzi un iespējām augt. Vizītes noslēgumā, tās dalībnieki devās īsā ekskursijā. Tālāk Konkurences padomes pārstāvji devās uz Eleju, lai kooperatīvā „Latraps” iepazītos ar Latvijā lielākā graudu un rapša audzētāju kooperatīva ikdienas darbu.
KP priekšsēdētāja S.Ābrama: „Šādas tikšanās ir ļoti lietderīgas, jo tieši tā rodas  padziļināta izpratne par uzņēmējdarbību, uzņēmēju aktuālajām grūtībām un sasniegumiem. Mēs redzējām, ka savstarpēja sadarbība ir spēcīgs rīks lauksaimniecības nozares konkurētspējas stiprināšanā. Esam gandarīti, ka gan rūpnīcai „Latvijas Piens”, gan kooperatīvam „Latraps” ir izdevies izveidot spēcīgus ražojošus  un uz eksportu orientētus uzņēmumus, un ceram, ka arī turpmāk to darbība  būs vērsta uz efektīvu sadarbību, gan sekmējot veselīgu konkurenci nozarē, gan  radot augstu pievienoto vērtību.”
LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: „Esam gandarīti, ka KP vadība rada iespēju atbraukt un klātienē iepazīties ar kooperatīvu darbu. Diemžēl ikdienā bieži saskaramies, ka daudziem, to skaitā augsta līmeņa amatpersonām trūkst izpratnes, īsti pat nav priekšstata par to, ko dara lauksaimniecības kooperatīvs. Kā būtiskāko vēlos atzīmēt, ka KP bija patiesi ieinteresēti jautājumā par attiecībām ar mazumtirdzniecības ķēdēm, t.sk. par mazumtirdzniecības ķēžu ietekmi uz cenu veidošanos zemnieku ražotajai produkcijai.  KP mums apliecināja, ka ir ieinteresēta vienlīdzīga spēku samēra nodrošināšanā starp ražotājiem un mazumtirdzniecības ķēdēm.” 

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana