Kooperācija

Lauksaimniecības kooperatīvi aicina uz dialogu lielveikalus

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
05.08.2013

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes sēdē tika pārrunāts pēdējā laikā aktuālais jautājums par cenu veidošanos pārtikas precēm un lielveikalu uzcenojumu. Lai risinātu samilzušo problēmsituāciju, LLKA valde aicina pie viena sarunu galda sēsties gan pārtikas ražotājus, gan lielveikalu pārtikas ķēžu pārstāvjus.
Kā norāda LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons, atšķirība par kādu cenu gala produkts tiek realizēts patērētājam un cik no tā kopumā iegūst pārtikas galvenais piegādātājs – zemnieks, pastāv ne tikai piena nozarē. LLKA biedru vidū šis jautājums ticis aktualizēts daudzkārt, taču tieši šobrīd situācija samilzusi tiktāl, ka akūti prasa risinājumu. I.Jansons: „Tā vietā, lai apmainītos ar dažādām asām frāzēm masu medijos, mēs aicinām ražotājus un lielveikalu pārstāvjus uz dialogu, jo tikai sarunu ceļā ir iespējams panākt situācijas uzlabojumu, lai zemnieki nejustu milzīgo spiedienu no lielveikaliem.”
Kā valdes sēdē norādīja vairāki LLKA biedri, piena un dārzeņu kooperatīvi, problēmas ir ne tikai ar produktu uzcenojumu, bet arī ar Latvijā ražoto produktu pieejamību. I.Jansons: „Daudzos pārtikas lielveikalu ķēžu veikalos Latvijā ražotie produkti ir nepiedodami maz. Šajā situācijā daudz var darīt patērētājs, kurš veic savu izvēli par labu tam vai citam produktam. Tāpēc aicinām arī patērētājus veicināt Latvijā ražoto produktu pieejamību, balsojot ar sava pārtikas groza saturu, dodot priekšroku mūsu zemē audzētiem un ražotiem produktiem.”

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana