Kooperācija

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība atklāj jaunu biroju un graudu noliktavu Varakļānu pagastā

AgroPols
31.10.2014

31. oktobrī Varakļānu pagasta "Grozu kaltē" tika atklāta Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības VAKS jaunā izejvielu noliktava.

VAKS galvenais mērķis ir nodrošināt kooperatīvās sabiedrības biedriem kvalitatīvu un ātru apkalpošanu, tādēļ arī tika izveidota jauna lauksaimniecības noliktava, kas uzbūvēta ar daļēju ES ELFLA atbalstu un Swedbank finansējuma piesaisti. Noliktavas ēkā izveidotas telpas minerālmēslu, augu aizsardzības līdzekļu un graudu glabāšanai, kā arī graudu laboratorija un birojs. Projekta kopējās būvniecības izmaksas ir 738 757 eiro.

Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam pasākuma "Lauku saimniecību modernizācija" ietvaros projekts saņems atbalstu EUR 352 959.38 no ES.

Laika posmā no 2012. - 2014.gadam VAKS attīstībā investēti 4.3 milj. EUR, par kuriem no jauna uzbūvēti graudu pieņemšanas punkti VAKS filiālēs Varakļānos un Gulbenē, kā arī vairākās kārtās modernizēta VAKS Valmieras filiāles infrastruktūra. No šīs summas 2 milj. EUR saņemts atpakaļ kā atbalsts no ES.

Informāciju sagatavoja Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "VAKS".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana