Kooperācija

7.decembrī sāksies balsošana par gada labāko lauksaimniecības/mežsaimniecības kooperatīvu

Sanita Putniņa, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
03.12.2015

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) pirmdien, 7.decembrī, atvērs balsošanu konkursa "Gada labākais lauksaimniecības/mežsaimniecības kooperatīvs" laureātu noteikšanai. Konkurss notiek jau sesto gadu, un tā mērķis ir noteikt labāko Latvijas kooperatīvu, kurš, realizējot kooperācijas ideju, ieguvis lauksaimnieku/mežsaimnieku atzinību un uzticību.

Sākot ar 7.decembri, ikviens ir aicināts balsot par sev tīkamāko kooperatīvu interneta mājas lapā balso.llka.lv. Balsošana turpināsies līdz nākamā gada līdz 22.janvārim. Pēc rezultātu apkopošanas labākie lauksaimniecības un mežsaimniecības kooperatīvi tiks noteikti trīs grupās - lielie, vidējie un mazie kooperatīvi, ņemot vērā to apgrozījumu. Lielo kooperatīvu grupa ar apgrozījumu no 1,5 milj. EUR un vairāk, vidējo kooperatīvu grupa - no 301 000 EUR - 1,5 milj. EUR un mazo kooperatīvu grupa - ar apgrozījumu līdz 301 000 EUR - 1,5 milj. EUR.

Papildus konkursa ietvaros plānota nominācija “Gada kooperatīvs izaugsmē", kur nozares ekspertu žūrija kooperatīvus izvērtēs pēc 2015. gada ekonomiskiem rādītājiem, piešķirot laureāta statusu visveiksmīgāk strādājošam kooperatīvam.

LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons: "Balsošana par labāko lauksaimniecības vai mežsaimniecības kooperatīvu ir kā sava veida indikators, kurš konkursa noslēgumā atspoguļo kooperatīvu un tā biedru darbību un aktivitāti ikdienā. Patiess gandarījums, ka katru gadu palielinās to kooperatīvu skaits, kas pēc apgrozījuma tiek iekļauti vidējo vai lielo kooperatīvu grupā, kas liecina par izaugsmi un attīstību."

LLKA aicina visus lauksaimniekus būt aktīviem un piedalīties balsošanā, atbalstot savu kooperatīvu un tādējādi veicinot tā atpazīstamību pārējo lauksaimnieku un mežsaimnieku vidū.

Konkurss ir kļuvis par gaidītu notikumu Latvijas lauksaimnieku vidū. Šo gadu laikā konkursā laurus plūkuši daudzi kooperatīvi, tostarp, tādas pazīstamas lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības kā "Piena ceļš", "LATRAPS", "Straupe", "VAKS", "Durbes grauds", "Viļāni", "Zaļais grozs", "Mūsmāju dārzeņi", u.c.

Šā gada laureātu godināšana notiks 2016.gada 29.janvārī Bīriņu pilī.

Konkursu finansiāli atbalsta kooperatīvu ilggadējie sadarbības partneri - "Augu aizsardzības serviss", "SilJa", "Monsanto", "Swedbank". Informatīvie atbalstītāji - "Latvijas Lopkopis", "Saimnieks.lv" un "Agrotops".

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana