Citi raksta

Atgādinājums - vienkāršojas atbalsta saņemšana pirmreizējai apmežošanai

Andris Bebrs, AgroPols
22.10.2009

Laikraksts "Latvijas Avīze"atgādina, ka šonedēļ stājas spēkā izmaiņas ES atbalsta piešķiršanā pasākumam ""Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana" īstenošanai". Tās atvieglo birokrātisko projekta realizācijas procedūru, pagarina pieteikšanās laiku, vienkāršo vērtēšanu, taču pagarina termiņu, kādā atbalsts tiek samaksāts.

Jaunā noteikumu redakcija paredz, ka pirms apmežošanas lauksaimniecībā neizmantotā zeme vairs nav jāpārtransformē par meža zemi, līdz ar to zemes īpašniekiem nav jātērē laiks un līdzekļi transformācijas atļaujas saņemšanai.

Jaunieviestā nepārtrauktās pieteikšanās sistēma paredz, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) sākotnēji apstiprinās visus projektus, kas atbildīs atbalsta piešķiršanas prasībām, tos savstarpēji nesalīdzinot. Tajā brīdī, kad iesniegtajiem projektiem apstiprinātais finansējums sasniegs 80% no pieejamā finansējuma, turpmāk iesniegtos projektus LAD sāks rindot pēc saņemto punktu skaita. Tādējādi uz atlikušajiem 20% līdzekļu iesniegtie projekti konkurēs savā starpā. Ja naudas visiem nepietiks, vispirms tiks atbalstīti projekti, kas saņēmuši vairāk punktu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana