Citi raksta

Lauksaimnieki pārliecinājuši valsti par savām tiesībām saņemt noteikumos paredzēto biodegvielas ražošanas papildfinansējumu

Delfi
17.11.2009

Portāls "Delfi" ziņo, ka valdība šodien (17. novembrī) savā sēdē no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra Zemkopības ministrijai vairāk nekā 1,5 miljonus latu, lai nodrošinātu valsts tiešā atbalsta izmaksu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvai sabiedrībai "Latraps" par vēl tālajā 2007. gada otrajā pusgadā saražoto biodegvielu.

Līdzekļi nepieciešami, jo "Latraps" ir panācis mierizlīgumu strīdā ar valsti par tiešā atbalsta piešķiršanu, ko uzņēmums prasīja par 2007. gada otrajā pusgadā Dānijā saražotiem un realizētiem 5,9 miljoniem litru biodegvielas.

Pērnā gada sākumā Lauku atbalsta dienests (LAD) noraidīja "Latraps" lūgumu valsts tiešā atbalsta saņemšanai, jo no Valsts ieņēmuma dienesta nebija saņemta informācija, kas apliecinātu "Latraps" saražoto biodegvielas daudzumu. Uzņēmums šo lēmumu pārsūdzēja tiesā, bet vēlāk strīdā panākts mierizlīgums.

Tā kā budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" finanses ir izbeigušās, vadība uzdeva finanšu ministram lūgt Saeimu piešķirt līdzekļus šai programmai, tādējādi par 1,5 miljoniem latu palielinot budžeta deficītu.

Delfi

x

Paroles atgadināšana