Citi raksta

ZM budžeta samazinājuma dēļ lauksaimniecība Latvijā neapstāsies, akcentē Dūklavs

Leta
02.12.2010

Zemkopības ministrijas (ZM) budžeta samazinājuma dēļ lauksaimniecība Latvijā neapstāsies, 2. decembra rīta intervijā Latvijas Radio sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Kā ziņots, konsolidējot nākamā gada valsts budžetu, ZM izdevumi tiks samazināti uz subsīdiju un administratīvā aparāta rēķina. Saskaņā ar Finanšu ministrijas publicēto 2011. gada valsts kopbudžeta konsolidācijas pasākumu sarakstu ZM izdevumi jāsamazina par 5,43 miljoniem latu.

Pēc Dūklava iepriekš teiktā, subsīdijas paredzēts samazināt par trīs miljoniem latu, bet pārējo summu dos administratīvais aparāts un pakļautības iestādes.

Kā šodien stāstīja Dūklavs, par konkrētām jomām, kur būs samazinājumi, tiks lemts konsultatīvajā padomē kopā ar ZM partneriem.

Nepieciešamība samazināt ZM budžetu ir pamatota - nevar būt tā, ka visās jomās samazina izdevumus, bet lauksaimniecību tas neskar, akcentēja ministrs. "Neuzskatu, ka šis samazinājums būtu kaut kas kritisks un tāpēc lauksaimniecība Latvijā beigsies vai apstāsies," sacīja Dūklavs.

Tai pašā laikā viņš atzina, ka jebkurš samazinājums negatīvi ietekmē Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju kopējā tirgū, tāpēc notiek darbs, lai panāktu lielākus tiešmaksājumus mūsu zemniekiem.

Leta

x

Paroles atgadināšana