Viedokļi

LPUF: dāņu profesors par Latvijas uzņēmumu nomelnošanu būtu jāizraida no valsts

Aija Zariņa, AgroPols
21.06.2011

Dāņu profesoru Stēnu Stenderu par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu būtu jāizraida no valsts, komentējot Stendera apgalvojumus par veselībai kaitīgajām "Selgas" vafelēm (sk. arī rakstu), biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits.

"Veidam, kā tiek pasniegta sagrozīta informācija, nav nekādas saiknes ar objektīvo situāciju, nemaz nerunājot par zinātni. Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā, līdz ar to dāņu profesors var droši doties atpakaļ uz savu dzimteni un rezultatīvi strādāt tur. Dāņu profesoru par Latvijas uzņēmumu nomelnošanu būtu jāizraida no valsts," sacīja Šmits.

Šmits uzskata, ka notikušais varētu būt ārvalstu konkurentu pasūtījums vietējo ražotāju nomelnošanas kampaņā.

"Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti. Ārvalstu pētnieku izteikumi par Latvijas uzņēmumu ražoto produkciju nav vērtējami citādi kā nomelnošana, kas ne tikai maldina patērētājus un tādējādi kropļo tirgu, bet arī rada aizdomas par ārvalstu konkurentu interešu lobiju mūsu valstī," sacīja Šmits.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana