Viedokļi

"Latvijas maiznieks": Maizes cenas pagaidām nemainīsies

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
30.08.2013

Lai gan pēdējā gada laikā strauji pieaugušas izejvielu cenas, kā arī pastiprinājusies konkurence, maizes cenas vismaz līdz nākamā gada vasarai nepieaugs, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja AS "Latvijas maiznieks" tirdzniecības un mārketinga vadītājs Artūrs Ilziņš.

"Pagājušajā gadā mēs cenas paaugstinājām, un arī patlaban cenām būtu jābūt par 5-7% augstākām, nekā tās ir, tomēr ražotāji tās necels, pēc iespējas mēģinot izdevumus paņemt "uz sevi" un optimizējot ražošanu. Cenas neaugs, bet arī nekļūs zemākas. Ja situācija nozarē paliks līdzšinējā, līdz nākamā gada vasarai cenām nevajadzētu mainīties. Patlaban nav kam to ietekmēt, jo ir pārāk sīva konkurence. Visos ražošanas uzņēmumos mārketinga cilvēki domā, kā vēl vairāk samazināt izmaksas," norādīja Ilziņš.

"Joprojām daudzas izejvielu izmaksas pieaugs - te jāmin elektrība, degviela, piens, cukurs, iesals. Tuvākajos mēnešos slēgsim jaunos līgumus par miltu iepirkumiem. Izskatās, ka cenas būs zemākas nekā pērn, kad pieaugums pret iepriekšējo gadu bija par 30%, līdz ar to ir cerība uz izmaksu samazinājumu vismaz šajā būtiskajā pozīcijā," sacīja uzņēmējs.

Viņš arī sacīja, ka patlaban Latvijā darbojas apmēram 40 maizes ražotāji, tomēr situāciju tirgū nosaka daži lielie spēlētāji, piemēram, AS "Hanzas maiznīcas", SIA "Fazer Latvija" un arī "Latvijas maiznieks".

Pilnu interviju ar Ilziņu lasiet 2. septembrī "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Latvijas maiznieka" apgrozījums 2012. gadā bija 10,88 miljoni latu salīdzinājumā ar 9,53 miljoniem 2011. gadā. Uzņēmuma peļņa pieauga līdz 55 991 latam salīdzinājumā 14 161 latu iepriekšējā gadā.

Uzņēmums ražo 32 dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija "Zeltene", "Melnā" rudzu maize, "Mārtiņa" maize, "Zemnieku" maize, "Galda baltmaize" un tostermaize "Vita!".

"Latvijas maiznieks" dibināts 2004.gadā Daugavpilī ar 629 475 latu pamatkapitālu. Uzņēmums nodarbina 235 darbiniekus. Uzņēmuma agrākais nosaukums bija "Maiznīca "Dinella"''. Nosaukums mainīts 2010.gada 6.decembrī pēc tam, kad iepriekš septembrī uzņēmuma kapitāldaļas darbības paplašināšanas nolūkos iegādājās Igaunijas maizes un konditorijas ražotājs "Eesti Pagar".

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana