Viedokļi

SIA "Eka paipalas" komentāri par PVD konstatētām aizliegtām vielām produkcijā

AgroPols
12.06.2015

2015.gada jūnija sākumā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izplatīja masu informācijas līdzekļos brīdinājumu patērētājiem nelietot uzturā uzņēmuma SIA "Eka paipalas" ražotās un SIA "Balticovo" izplatītās paipalu olas ar derīguma termiņu no 4.jūnija līdz 31.jūlijam, jo tajās atklātas aizliegtas antibiotikas - hloramfenikols (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=28&numurs=1371&newsid=97941).

Veicot pārbaudes SIA "Eka paipalas" uzņēmumā, PVD ir konstatējis, ka aizliegtā viela olās ir nonākusi, jo paipalas tika barotas ar pilnvērtīgu barību, partijas Nr.P10-04-045, kuras sastāvā atbilstoši 2015.gada 29.maija laboratorijas "BIOR" testēšanas pārskatam ir aizliegtā viela hloramfenikols.

Ar PVD 09.06.2015. lēmumu ir uzlikts par pienākumu SIA "Eka paipalas" nosūtīt uz kautuvi un nogalināt novietnē esošās vaislas paipalas, gaiļus un paipalas, no kurām iegūst pārtikas olas, kas tika barotas ar kontaminēto barību, partijas Nr.P10-04-045 (ražotājs "Kauna grūdai" LT).

Lai patērētajiem vairs nerastos šaubas par produkta drošību un kvalitāti, SIA "Eka paipalas" izpildīs PVD lēmumu un nosūtīs uz kautuvi tās paipalas, kas tika barotas ar Lietuvas uzņēmuma "Kauna grūdai" ražoto barību, kuras sastāvā tika atklāta aizliegtā viela, kā arī nomainīs paipalu barības piegādātāju. Izpildot PVD prasības, SIA "Eka paipalas" atsāks olu ražošanas procesu.

Jebkurā gadījumā SIA "Eka paipalas" turpinās izmeklēt incidentu ar hloramfenikola nokļūšanu paipalu barībā. Pēc tam, kad tiks saņemta ekspertīze no neatkarīgās ES laboratorijas, būs saprotams, kas ir vainīgs notikušajā, un kam jāatlīdzina uzņēmumam nodarītie zaudējumi. SIA "Eka paipalas" darbības galvenā prioritāte vienmēr ir bijusi augstvērtīgās un cilvēka veselībai drošās produkcijas ražošana, ko darīsim arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja Boriss Murevičs, SIA "Eka paipalas" valdes priekšsēdētājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana