Viedokļi

"Dogo" ražotājs iesniedzis tiesai prasības papildinājumus lietas uzsākšanai pret nomelnotājiem

AgroPols
23.09.2016

Populārās suņu barības "Dogo" ražotājs AS "Tukuma Straume" trešdien, 21.septembrī, ir iesniedzis iesniegumu par trūkumu novēršanu un precizētu prasības pieteikumu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai lietas izskatīšanai un uzsākšanai pret 17 fiziskām un juridiskām personām.

Prasības pamatā joprojām ir ražotāja lūgums tiesai pārtraukt un aizliegt atbildētāju prettiesisku rīcību, kas izpaužas kā negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpums, izplatot nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par uzņēmumu un tā ražoto preču kvalitāti. Spēkā paliek arī uzņēmuma lūgums tiesai no visiem atbildētājiem solidāri piedzīt tam nodarītos zaudējumus gandrīz pusmiljons (458 411,15) eiro apmērā.

"Prasībā bija jāprecizē dažas tehniskas nianses, kurām nav ietekmes uz tās saturu pēc būtības, kā arī pēc tiesas lūguma tika papildināts iesniegtais nepamatotas nomelnošanas kampaņā mums radīto zaudējumu aprēķina pamatojums ar papildu aritmētisko izklāstu. To visu esam veiksmīgi izdarījuši likuma noteiktajā kārtībā. Tomēr jāatzīst, ka vairāki atbildētāji, kas pārstāv Latvijas veterinārārstu biedrību, kavēja sekmīgu tiesvedības norisi viņi prettiesiski vilcinājās ar informācijas sniegšanu par saviem personas datiem, lai arī tos tika lūgts sniegt likumā noteiktajā kārtībā," skaidro Aivars Podnieks, AS "Tukuma Straume" valdes priekšsēdētājs.

Iepriekš jau ziņots, ka starp atbildētājiem ir 8 fiziskas personas - Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes locekle Ilze Matīse-Van Houtana praktizējoši veterinārārsti Lita Konopore, Gatis Krūmiņš, Māra Viduža, Anna Jesereviča, Gatis Kalniņš, Sandra Skara-Sirmā un Evita Leitāne, kā arī 9 juridiskas personas - SIA "HĪRONS", SIA "SANARIUS", SIA "J & G Veterinārais serviss", SIA "VETERINĀRMEDICĪNAS IZGLĪTĪBAS CENTRS", SIA "AA ZOO", zemnieku saimniecības "KRŪMIŅI", IK "E.LEITĀNES VETERINĀRĀ AMBULANCE", IK "Matīses Veterinārās patoloģijas serviss" un Latvijas veterinārārstu biedrība. Saskaņā ar prasības pieteikumu, šīs personas ilgā laika posmā ir izplatījušas nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par "Dogo" suņu barību.

Tāpat "Dogo" ražotājs lūdzis tiesai nodrošināt prasību, piemērojot vairākus nodrošinājuma veidus. Proti, uzņēmums prasa piemērot Litai Konoporei aizliegumu apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tai piederošās 100% daļas SIA "HĪRONS" pamatkapitālā. Papildus tiek lūgts piemērot Annai Jeserevičai aizliegumu apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tai piederošās 100% daļas SIA "SANARIUS" pamatkapitālā. Līdzīgi tiesai tiek lūgts piemērot aizliegumu Gatim Kalniņam apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tam piederošās 50% daļas SIA "J & G Veterinārais serviss" pamatkapitālā.

Informāciju sagatavoja Ērika Kirsone-Kriviņa, "MM&A | Hill+Knowlton" vecākā projektu vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana