Viedokļi

"Dogo" ražotājs: Veterinārārstu grupējums bez sakarīgiem rezultātiem izniekojis ap 80 000 eiro

AgroPols
22.09.2016

AS "Tukuma Straume" valdes priekšsēdētāja Aivara Podnieka komentārs:

Atsevišķu veterinārārstu grupas "pētījuma" rezultāti par dzīvnieku saslimšanas gadījumiem, ar kuriem viņi nāca klajā savā it kā zinātniskajā konferencē 20.septembrī, neiztur nekādu kritiku. Bija vajadzīgs pusotrs gads un iztērēti gandrīz 80 tūkstoši eiro nodokļu maksātāju un ziedotāju naudas līdzekļi, lai neatrastu nekādu toksisku vielu klātbūtni "Dogo" sausajā barībā un tās saistību ar slimību megaesophagus. Vēl vairāk - pētnieki nekautrējas publiski nākt klajā ar klaji absurdu apgalvojumu, ka tā "nav "Dogo" pārtikas vaina, bet tomēr tai pastāv saistība ar slimību".

Tik nekonstruktīva un haotiska retorika vēl spēcīgāk stiprina mūsu pārliecību, ka šādā veidā izpaužas šī pētnieku grupējuma mēģinājums pamatot milzīgos tēriņus. Kā arī šādi viņi rīkojas, jo esam pret viņiem iesnieguši prasību tiesā.

Atsevišķās vietās šie pētnieki ir pateikuši, ka atraduši "Dogo" barībā vielas, kurām tur nevajadzētu atrasties, piemēram, urīnvielu. Lai arī cik paradoksāli tas būtu, bet mēs par to uzzinājām tikai ar masu mediju palīdzību, nevis no pētniekiem, jo viņi līdz pat šim brīdim mūs nav iepazīstinājuši ar sava nu jau bēdīgi slavenā pētījuma rezultātiem. Un neskatoties uz to, ka visi līdz šim veiktie "Dogo" barības analīžu rezultāti ir parādījuši, ka ar produktu viss ir labākajā kārtībā, mēs tik un tā paši steidzami veiksim ārpuskārtas barības analīzes, lai pārbaudītu pētnieku minētās vielas klātbūtni. Un tiklīdz būs zināmi analīžu rezultāti, ziņosim par tiem publiski, un ja vielas klātbūtni neatklās - vērsīsimies pret pētniekiem likumā paredzētajā kārtībā.

Informāciju sagatavoja Ērika Kirsone-Kriviņa, "MM&A | Hill+Knowlton" vecākā projektu vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana