Krāšņumam

Slīteres ceļotāju diena


12.06.2010, 10:00, Pulcēšanās vieta: kempings "Ūši" Kolkā

Lai izzinātu un iepazītu Slīteres dabas unikalitāti un vietējo iedzīvotāju – lībiešu kultūru un tradīcijas  tiek organizēta Slīteres ceļotāju diena š. g. 12. jūnijā, kad būs iespēja gan ceļot profesionālu gidu pavadībā (bez maksas), gan iepirkties vietējo ražotāju un amatnieku tirgū, gan baudīt koncertu ar lībiešu mūziku un valodu.

Lauku ceļotājs ir izstrādājis deviņus jaunus ceļojumu maršrutus Slīteres nacionālajā parkā, kas dod iespēju apceļot Slīteres nacionālo parku un izzināt skaistākās, nozīmīgākās un unikālākās vietas. Turklāt, ceļošanai var izvēlēties sev interesantāko ceļošanas veidu: ir īpaši izstrādāti maršruti velo braucējiem, laivotājiem, kājāmgājējiem, auto braucējiem un tiem, kam interesē uzzināt vairāk par dzīvnieku un putnu dzīvi. Daži maršruti ir sagatavoti speciāli šai dienai ("Meklējot garāko koka dzelzceļa tiltu", "Daba degumā - mežs un purvs 20 gadus pēc degšanas", "Iepazīsim "Ziemeļu lietus mežus"", "Jūrā ar zvejnieka laivu"). Kopumā 14 dažādus maršrutus pēc individuālas izvēles varēs iziet profesionālu gidu pavadībā (bez maksas), kas ir labākie Slīteres maršrutu pārzinātāji. (Maršruti)

Paralēli ceļošanai, šajā dienā varēs apmeklēt dažādus atvērtos objektus bezmaksas vai ar īpašām atlaidēm, kā piemēram: Starptautiskā tūrisma  filmu festivāla “Tourfilm - Riga 2010” laureāts, filma “ Burinieku gadsimts”, fotogrāfa Jāņa Medņa foto izstāde “Zaļš, balts, zils”, Šlīteres bāka, Šlīteres dabas takas, Lībiešu tautas nams Mazirbē, Meža dzīvnieku ragu muzejs, mobilā pirts un daudzi citi.

Pasākums tiks noslēgts ar svētku koncertu, kura laikā Jūs dzirdēsiet gan senas lībiešu tautas dziesmas, aranžētas mūsdienīgā skanējumā ar džeza un etnomūzikas  intonācijām, ko izpilda talantīgākie lībiešu jaunieši, gan lustīgas un trakulīgas zvejnieku sievu dziesmas, ko izpilda dzīvespriecīgas un optimistiskas dāmas labākajos gados.

Slīteres ceļotāju diena sola ceļotājiem daudz piedzīvojumu: būs iespēja iejusties rūdīta ceļotāja ādā, ēst Kurzemē gardākos sklanduraušus un zivju zupu “KALĀ PIVĀD”(lībiski – zivs svētki), baudīt vietējo lībiešu viesmīlību, valodu un mūziku, pacienāt sevi ar Užavas alu un piedalīties dažādās loterijās. Kā atzīst viena no pasākuma organizatorēm, Asnāte Ziemele, Lauku ceļotāja prezidente: “Slītere katram ceļotājam spēj piedāvāt kaut ko savu - tā ir viena no Latvijas apburošākajām vietām, kur sastopama gan bagāta dzīvnieku, putnu un augu valsts, gan arī krāšņs kultūrvēsturiskais mantojums, un īpaši viesmīlīgi cilvēki. Šī teritorija vēl ir tik maz izzināta un patiešām spēj mūs pārsteigt. Atzīšos, ka esmu iemīlējusies Slīterē. Un varu droši teikt ikvienam ceļotājam - Slītere neatstāj vienaldzīgos.”

Lauku ceļotājs organizē Slīteres ceļotāju dienu sadarbībā ar Dundagas novada domi un Slīteres nacionālā parka administrāciju EK Life programmas finansētā projekta „Vides politikas un pārvaldības priekšlikumu izstrāde, demonstrējot tūrisma attīstības ieguvumus vides, sociālajā un ekonomikas jomā Slīteres nacionālajā parkā (LIFE07 ENV/LV/000981)” ietvaros. Projekta ietvaros izstrādāti gan tūrisma maršruti gan brīvdabas stendi gan arī jaunaisSlīteres tūrisma ceļvedis, kas tiks dāvināts visiem Slīteres ceļotāju dienas dalībniekiem.

Lielu ieguldījumu pasākuma organizēšanā sniedz sadarbības partneri, atbalstītāji un vietējie iedzīvotāji, kas kopā ar Lauku ceļotāju aktīvi piedalās Slīteres ceļotāju dienas organizēšanā.

Pasākuma programma


Informācija
Līdzfinansētāji: Eiropas Komisijas Life programma un LR Vides ministrija

Sadarbības partneri: Dabas aizsardzības pārvaldes Slīteres nacionālā parka administrācija, Līvu fonds

Atbalstītāji: Tūrisma valsts attīstības aģentūra, SIA "Kolkasrags", Kurzemes radio, žurnāls "Geo", laikraksts "Kursas Laiks", Interneta portāli TVnet.lv , B2Binfo.lv, ReKurZeme.lv



Atbildīgais
Lauku ceļotājs un Dundagas novada dome


Izziņas
Aiva Jakovela
E-pasts: aiva@celotajs.lv
Mob. 29175362, tel.67467033

Lauku ceļotājs

x

Paroles atgadināšana